10/10/2020 10/10/2020 Με αξιοθαύμαστη πνευματική δίψα και αμείωτο ενδιαφέρον, πλήθος πιστών, τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, αλλά και υπερπληθώρα πιστών που συμμετέχουν διαδικτυακά, συνεχίζονται οι πολυήμερες ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ομωνύμου Δήμου, με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020». Ήδη συμπληρώθηκε σήμερα, Σάββατο 10 Οκτωβρίου (7η ημέρα), η πρώτη εβδομάδα των εορταστικών εκδηλώσεων. Το απόγευμα...
10 Οκτωβρίου, 2020 - 21:04
Τελευταία ενημέρωση: 10/10/2020 - 21:12

Πλήθος κόσμου στο ντοκιμαντέρ για τον Άγιο Πορφύριο

Διαδώστε:
Πλήθος κόσμου στο ντοκιμαντέρ για τον Άγιο Πορφύριο

Με αξιοθαύμαστη πνευματική δίψα και αμείωτο ενδιαφέρον, πλήθος πιστών, τηρώντας τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, αλλά και υπερπληθώρα πιστών που συμμετέχουν διαδικτυακά, συνεχίζονται οι πολυήμερες ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Ομωνύμου Δήμου, με την επωνυμία «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020». Ήδη συμπληρώθηκε σήμερα, Σάββατο 10 Οκτωβρίου (7η ημέρα), η πρώτη εβδομάδα των εορταστικών εκδηλώσεων.

Το απόγευμα του Σαββάτου, μετά τον Αναστάσιμο Εσπερινό, πραγματοποιήθηκε η προβολή ντοκιμαντέρ: “Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης”, παραγωγής του Ινστιτούτου: “Άγιος Μάξιμος Ο Γραικός” στον ισόγειο Ιερό Ναό.

 

 

 

 

 

 

Στο μεταξύ, το πρωί έγινε η πρώτη συνάντηση των 11 τμημάτων κατηχητικών συνάξεων, με μεγάλη συμμετοχή παιδιών, στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους που διαθέτει ο Ιερός Ναός για το σκοπό αυτό. Άρχισαν τα μαθήματα Βυζαντινής Αγιογραφίας και Παραδοσιακών χορών με τη συμμετοχή πολλών ενδιαφερομένων.

Επίσης, σήμερα, κοινοποιήθηκε στον Ιερό Ναό επισήμως από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών “Γεώργιος Γεννηματάς” το αποτέλεσμα της 1ης φάσης-διημέρου ενοριακής εθελοντικής Αιμοδοσίας, που απετέλεσε την εισαγωγική εκδήλωση των «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ 2020», με συνολικό αριθμό μονάδων 96. Θα ακολουθήσει η 2η φάση-διήμερο, ως επίλογος των εορταστικών εκδηλώσεων «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2020».

Η 7η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώνεται με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία λειτουργός και ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Πορφύριος Καλής, από την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Λαφυστίου Λεβαδείας. Ψάλλει βυζαντινός χορός, υπό τη διεύθυνση τοῦ Πρωτοψάλτου κ. Γεωργίου Δεμελή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων