14/12/2020 14/12/2020 Έκκληση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε προ ολίγου μέσω της ΕΡΤ1 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος «να πάρει την ευθύνη στα χέρια του και να δώσει τη χρυσή τομή, ώστε να πάμε ενωμένοι όλοι να γιορτάσουμε Χριστούγεννα!». Ο Σεβασμιώτατος δήλωσε πως πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να γίνει αυτό που γίνεται...
14 Δεκεμβρίου, 2020 - 9:28

Δημητριάδος σε Πρωθυπουργό: «Δώστε τη χρυσή τομή»

Διαδώστε:
Δημητριάδος σε Πρωθυπουργό: «Δώστε τη χρυσή τομή»

Έκκληση στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε προ ολίγου μέσω της ΕΡΤ1 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος «να πάρει την ευθύνη στα χέρια του και να δώσει τη χρυσή τομή, ώστε να πάμε ενωμένοι όλοι να γιορτάσουμε Χριστούγεννα!». Ο Σεβασμιώτατος δήλωσε πως πρέπει να πρυτανεύσει η λογική και να γίνει αυτό που γίνεται και σε άλλες χώρες, αναφέροντας δε το παράδειγμα της Γερμανίας, όπου το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας όρισε οι πιστοί στις εκκλησίες να είναι ανάλογα με τα τετραγωνικά τους.  

«Ούτως ή άλλως οι πιστοί την Πρωτοχρονιά είναι ελάχιστοι, αλλά υπάρχουν ορισμένοι που θέλουν να αρχίσουν το νέο έτος στην εκκλησία με τον Χριστό. Αύριο θα συνεδριάσει η ΔΙΣ. Περιμένουμε όλοι την απόφασή της. Θα τηρήσουμε ό,τι πει η Ιερά Σύνοδος. Πριν από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο, όμως, ελπίζω σήμερα ο Πρωθυπουργός να πάρει την ευθύνη και να βρει την χρυσή τομή. Να πάμε ενωμένοι όλοι να γιορτάσουμε Χριστούγεννα. Να νιώσουμε τι σημαίνει Χριστούγεννα», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος μεταξύ άλλων.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων