11/09/2019 11/09/2019 Εντονη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία νέα έκθεσης που δόθηκε στη δημοσιότητα σύμφωνα με τα οποία οι λεηλασίες και καταστροφές των εκκλησιών στη Συρία συνεχίζονται με δράστες όχι μόνο εξτρεμιστές μουσουλμάνους, αλλά και φιλοκυβερνητικές δυνάμεις. Σύμφωνα με το Συριακό Δίκτυο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SNHR), υπάρχουν αποδείξεις ότι το ίδιο το καθεστώς του προέδρου Άσαντ έχει...
11 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:00
Τελευταία ενημέρωση: 11/09/2019 - 8:02

Διπλό μέτωπο εναντίον εκκλησιών στη Συρία- Συγκλονίζει η νέα έκθεση – Συνεχίζονται οι βανδαλισμοί

Διαδώστε:
Διπλό μέτωπο εναντίον εκκλησιών στη Συρία- Συγκλονίζει η νέα έκθεση – Συνεχίζονται οι βανδαλισμοί

Εντονη ανησυχία προκαλούν τα στοιχεία νέα έκθεσης που δόθηκε στη δημοσιότητα σύμφωνα με τα οποία οι λεηλασίες και καταστροφές των εκκλησιών στη Συρία συνεχίζονται με δράστες όχι μόνο εξτρεμιστές μουσουλμάνους, αλλά και φιλοκυβερνητικές δυνάμεις.
Σύμφωνα με το Συριακό Δίκτυο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SNHR), υπάρχουν αποδείξεις ότι το ίδιο το καθεστώς του προέδρου Άσαντ έχει εξαπολύσει επιθέσεις σε εκκλησίες και άλλους θρησκευτικούς χώρους στη Συρία μεταξύ Μαρτίου 2011 και Σεπτεμβρίου 2019. Συνολικά περισσότερες από 120 εκκλησίες έχουν δεχθεί επιθέσεις.

“Ενώ το καθεστώς ισχυρίζεται ότι δεν έχει διαπράξει παραβιάσεις και ότι ενδιαφέρεται για την προστασία του κράτους της Συρίας και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων, έχει πραγματοποιήσει στοχευμένες επιθέσεις», δήλωσε Δευτέρα ο πρόεδρος του SNHR, Fadel Abdul Ghany.

Η έκθεση εντοπίζει διάφορες επιθέσεις εναντίον θρησκευτικών στόχων, συμπεριλαμβανόμενων βομβαρδισμών σε ναούς που δεν βρίσκονταν κοντά σε καμία στρατιωτική εγκατάσταση.

Η έκθεση με τίτλο “Οι επιθέσεις εναντίων τόπων λατρείας στη Συρία αποτελεί απειλή για την “Παγκόσμια Κληρονομιά”, είναι το αποτέλεσμα έρευνας που διήρκησε περισσότερα από οκτώ χρόνια σε πόλεις και χωριά της Συρίας

Οι εβδομήντα πέντε από τις επιθέσεις – 60% – προήλθαν από τις δυνάμεις του Άσαντ, έναντι 48 που αποδίδονται σε άλλες εξτρεμιστικές ομάδες.

Η στόχευση των εκκλησιών στη Συρία εμπίπτει στο «ευρύτερο πλαίσιο» των στρατιωτικών δυνάμεων που «στοχεύουν στα ζωτικά κέντρα» των αντιπάλων, αναφέρει η έκθεση προσθέτοντας ότι στους στόχους αυτούς περιλαμβάνονται νοσοκομεία και σχολεία.

Τα στοιχεία που κάνουν λόγο για «γενοκτονία» χριστιανών  

Οι διώξεις των Χριστιανών σε όλο τον κόσμο είναι πλέον σε επίπεδο «γενοκτονίας», σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της βρετανικής κυβέρνησης. Οι Χριστιανοί είναι η πλέον διωκόμενη ομάδα στον κόσμο, με τις πράξεις βίας και εκφοβισμού να αυξάνουν συνεχώς.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Χριστιανισμός τείνει να εξαφανιστεί σε περιοχές της Μέσης Ανατολής, εκεί από όπου ξεκίνησε, παρά το γεγονός ότι κάποιοι αντιστέκονται με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.

Τα στοιχεία δείχνουν όχι μόνο τη γεωγραφική εξάπλωση των διώξεων αλλά και την αυξανόμενη σοβαρότητά τους», τονίζεται στην έκθεση, η οποία συντάχθηκε σχεδόν παράλληλα με τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας στη Σρι Λάνκα, που είχαν ως αποτέλεσμα περισσότερους από 250 νεκρούς.

Οι διώξεις εναντίον Χριστιανών αγγίζουν τα όρια της γενοκτονίας» τονίζεται στην έκθεση προσθέτοντας ότι το 80% των ανθρώπων που διώκονται για την θρησκευτική τους πίστη είναι Χριστιανοί.

Στη Συρία, ο χριστιανικός πληθυσμός μειώθηκε από 1,7 εκατομμύρια το 2011 σε κάτω από 450.000 και στο Ιράκ οι Χριστιανοί  έχουν μειωθεί από 1,5 εκατ. πριν από το 2003, σε κάτω από 120.000 σήμερα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων