01/08/2023 02/08/2023 Η σημερινή ανακοίνωση της Αλβανικής Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς σχετικά με την παραπομπή του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, και ενός συνεργάτη του σε δίκη από το Ειδικό Πρωτοδικείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος ουσιαστικά προεξοφλεί την έκβαση της διαδικασίας, παραβιάζοντας το δικαίωμα της δίκαιης δίκης και το τεκμήριο της αθωότητας που η Αλβανία, ως...
01 Αυγούστου, 2023 - 21:33
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2023 - 1:57

Διπλωματικές πηγές: Παραβιάζεται το δικαίωμα της δίκαιης δίκης και το τεκμήριο της αθωότητας του Φρέντι Μπελέρη

Διαδώστε:
Διπλωματικές πηγές: Παραβιάζεται το δικαίωμα της δίκαιης δίκης και το τεκμήριο της αθωότητας του Φρέντι Μπελέρη

Η σημερινή ανακοίνωση της Αλβανικής Ειδικής Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς σχετικά με την παραπομπή του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντη Μπελέρη, και ενός συνεργάτη του σε δίκη από το Ειδικό Πρωτοδικείο Διαφθοράς και Οργανωμένου Εγκλήματος ουσιαστικά προεξοφλεί την έκβαση της διαδικασίας, παραβιάζοντας το δικαίωμα της δίκαιης δίκης και το τεκμήριο της αθωότητας που η Αλβανία, ως υποψήφια χώρα προς ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οφείλει να τηρεί απαρέγκλιτα, αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Την ίδια στιγμή, σημειώνουν, οι Αλβανικές αρχές συνεχίζουν να στερούν από τον κ. Μπελέρη το πολιτικό του δικαίωμα να ορκιστεί και να ασκήσει τα καθήκοντα που του ανέθεσαν οι πολίτες της Χειμάρρας.

Γνωστοποιείται πως ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, έθεσε στην Αλβανίδα ομόλογό του όλα τα ζητήματα αυτά σε σημερινή τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Το Yπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της υπόθεσης και συνεχίζει να ενημερώνει τους εταίρους της Ελλάδας, στην Ευρώπη και διεθνώς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων