12/05/2021 13/05/2021 Τον ορισμό τριμελούς επιτροπής με σκοπό την άμεση επικοινωνία με όλους τους συναρμόδιους φορείς προκειμένου να ευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, ως προς την αναβάθμιση και τον εξορθολογισμό των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά την ολοκλήρωση των τακτικών εργασιών που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 11 και 12 Μαϊου....
12 Μαΐου, 2021 - 15:04
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2021 - 0:20

ΔΙΣ: Ορισμός τριμελούς επιτροπής για το φλέγον θέμα των Α.Ε.Α.

Διαδώστε:
ΔΙΣ: Ορισμός τριμελούς επιτροπής για το φλέγον θέμα των Α.Ε.Α.

Τον ορισμό τριμελούς επιτροπής με σκοπό την άμεση επικοινωνία με όλους τους συναρμόδιους φορείς προκειμένου να ευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, ως προς την αναβάθμιση και τον εξορθολογισμό των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, αποφάσισε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά την ολοκλήρωση των τακτικών εργασιών που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 11 και 12 Μαϊου.

Αναλυτικά, το σχετικό απόσπασμα της ανακοίνωσης της Δ.Ι.Σ. αναφορικά με το φλέγον ζήτημα των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών αναφέρει:

“Εν συνεχεία Αποφάσεως της Συνεδρίας Αυτής της 20ής Απριλίου 2021, περί της λειτουργίας των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, όρισε Τριμελή εξ Αρχιερέων Επιτροπή, αποτελουμένη εκ των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, Συνοδικού Συνδέσμου της Σ.Ε. επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, Διευθυντού της Α.Ε.Α. Θεσσαλονίκης, και Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, Καθηγητού της Α.Ε.Α. Βελλάς Ιωαννίνων, με σκοπό την άμεση επικοινωνία με όλους τους συναρμόδιους φορείς (Υπουργείο Παιδείας, Ανώτατο Επιστημονικό Συμβούλιο, Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων, Συνοδική Επιτροπή Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και τους Προέδρους των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών) προκειμένου να ευρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, ως προς την αναβάθμιση και τον εξορθολογισμό των Ανωτάτων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, καθώς και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων αποφοίτων αυτών, αφού και τα δύο παραπάνω ζητήματα αποτελούν πάγια αιτήματα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος”.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΙΣ: Πικρία και αποδοκιμασία για όσους διαφοροποιήθηκαν στην τήρηση των μέτρων την περίοδο του Πάσχα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων