12/02/2019 12/02/2019 Για τις σχέσεις εκκλησίας -κράτους μίλησε μεταξύ άλλων ο εισηγητής της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Αναφερόμενος στην ενότητα που αφορά στις Σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, ο κ. Λοβέρδος είπε «ναι» στην ερμηνευτική δήλωση στο άρθρο 3 του Συντάγματος, ότι η ανακήρυξη της επικρατούσας θρησκείας δεν μπορεί να...
12 Φεβρουαρίου, 2019 - 14:00

ΔΗΣΥ: «Η ανακήρυξη της επικρατούσας θρησκείας δεν μπορεί να αποτελεί βάση για διακρίσεις»

Διαδώστε:
ΔΗΣΥ: «Η ανακήρυξη της επικρατούσας θρησκείας δεν μπορεί να αποτελεί βάση για διακρίσεις»

Για τις σχέσεις εκκλησίας -κράτους μίλησε μεταξύ άλλων ο εισηγητής της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Αναφερόμενος στην ενότητα που αφορά στις Σχέσεις Κράτους-Εκκλησίας, ο κ. Λοβέρδος είπε «ναι» στην ερμηνευτική δήλωση στο άρθρο 3 του Συντάγματος, ότι η ανακήρυξη της επικρατούσας θρησκείας δεν μπορεί να αποτελεί βάση για διακρίσεις. Τόνισε δε ότι «η υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, εν προκειμένω, είναι άτακτη, αφού δεν προτείνει ούτε το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας, ούτε την αναθεώρηση του άρθρου 16§2 περί θρησκευτικού περιεχομένου στην εκπαιδευτική διδασκαλία».

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων