30/09/2021 30/09/2021 Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 30/09/2021, ημέρα μνήμης των Εθνικών Ευεργετών, στην Τρίπολη. Η επίσημη δοξολογία τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τρίπολης.  Έπειτα, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων, στην Πλατεία Άρεως, και έγινε κατάθεση στεφάνου από τoν Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Λαμπρόπουλο. Ακολούθησε σιγή ενός λεπτού στη Μνήμη των Εθνικών...
30 Σεπτεμβρίου, 2021 - 16:15
Τελευταία ενημέρωση: 30/09/2021 - 16:12

Δοξολογία κατά την ημέρα μνήμης Εθνικών Ευεργετών στην Τρίπολη

Διαδώστε:
Δοξολογία κατά την ημέρα μνήμης Εθνικών Ευεργετών στην Τρίπολη

Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 30/09/2021, ημέρα μνήμης των Εθνικών Ευεργετών, στην Τρίπολη. Η επίσημη δοξολογία τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τρίπολης. 

Έπειτα, τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων, στην Πλατεία Άρεως, και έγινε κατάθεση στεφάνου από τoν Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Λαμπρόπουλο. Ακολούθησε σιγή ενός λεπτού στη Μνήμη των Εθνικών Ευεργετών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από τη Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης.

Η Ημέρα Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών καθιερώθηκε το 2007, με απόφαση της κυβέρνησης Καραμανλή (Π.Δ 1/07) και τιμάται κάθε χρόνο στις 30 Σεπτεμβρίου. Οι σχετικές εκδηλώσεις περιλαμβάνουν κάθε χρόνο δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και ομιλίες, για να εξαρθεί η φιλανθρωπική δράση πλουσίων Ελλήνων, οι οποίοι με τις δωρεές τους συνέβαλαν στην οικονομική και κοινωνική πρόοδο της χώρας.

Πηγή: http://www.drt915.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων