25/08/2022 25/08/2022 Ο δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι στον προϊστάμενο του ναού. Ο ιερέας Σεργκέι Λοπούχοφ υπέκυψε επί τόπου στα τραύματά του. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, η αστυνομία διερευνά από χθες τη δολοφονία κληρικού σε ιερό ναό του Ντομοντέτοβο. «Οι ανακριτικές αρχές της Κύριας Διεύθυνσης Ερευνών για την Περιφέρεια της Μόσχας συνέλαβαν έναν 22χρονο κάτοικο της...
25 Αυγούστου, 2022 - 9:31
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2022 - 10:04

Δολοφονία ιερέως στη Ρωσία από κατηχητή…

Διαδώστε:
Δολοφονία ιερέως στη Ρωσία από κατηχητή…

Ο δράστης επιτέθηκε με μαχαίρι στον προϊστάμενο του ναού. Ο ιερέας Σεργκέι Λοπούχοφ υπέκυψε επί τόπου στα τραύματά του.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, η αστυνομία διερευνά από χθες τη δολοφονία κληρικού σε ιερό ναό του Ντομοντέτοβο.

«Οι ανακριτικές αρχές της Κύριας Διεύθυνσης Ερευνών για την Περιφέρεια της Μόσχας συνέλαβαν έναν 22χρονο κάτοικο της περιοχής και κατηχητή, που θεωρείται ύποπτος τόσο για τη δολοφονία του εφημερίου του ναού όσο και για την καταστροφή περιουσίας».

Σύμφωνα με την εισαγγελία, στις 24 Αυγούστου, ο δράστης (Βασίλι Ρασόχα) έβαλε φωτιά σε μια από τις τάξεις του κατηχητικού σχολείου, που βρίσκεται εντός του χώρου του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου του Θαυματουργού στο Ντομοντέντοβο. Κάποια στιγμή μπήκε στην αίθουσα ο ιερέας του ναού, που τον είδε και προσπάθησε να τον εμποδίσει. Αμέσως μετά, ο δράστης του επιτέθηκε με μαχαίρι. Ο ιερέας υπέκυψε στα τραύματά του επί τόπου.

Αυτόπτες μάρτυρες καταθέτουν στους αστυνομικούς που συνέλαβαν τον ύποπτο, ο οποίος, όπως είπαν, έμεινε καθισμένος δίπλα στο πτώμα του ιερέως…

Αυτή τη στιγμή διενεργείται ένα σύνολο ανακριτικών ενεργειών για την υπόθεση, με στόχο τη διαπίστωση των συνθηκών και των κινήτρων του εγκλήματος.

Εδώ μπορείτε να δείτε το βίντεο του ρεπορτάζ 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων