19/05/2021 19/05/2021 Η εταιρεία Honeybee Productions ξεκίνησε γυρίσματα για τη νέα δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ «Αλέξανδρος και Δημήτριος Υψηλάντης – Οι Πρωτεργάτες της Επανάστασης» σε συμπαραγωγή COSMOTE TV και ΜEGA και την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ. H σειρά είναι σε σενάριο του Δημήτρη Βερνίκου και σκηνοθεσία Χάρη Βαφειάδη και Θανάση Τότσικα. Τα γυρίσματα στην Κέρκυρα διήρκησαν 6 μέρες, περιλαμβάνοντας...
19 Μαΐου, 2021 - 16:40
Τελευταία ενημέρωση: 19/05/2021 - 22:48

Δραματοποιημένη σειρά για τους Αλέξανδρο και Δημήτριο Υψηλάντη

Διαδώστε:
Δραματοποιημένη σειρά για τους Αλέξανδρο και Δημήτριο Υψηλάντη

Η εταιρεία Honeybee Productions ξεκίνησε γυρίσματα για τη νέα δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ «Αλέξανδρος και Δημήτριος Υψηλάντης – Οι Πρωτεργάτες της Επανάστασης» σε συμπαραγωγή COSMOTE TV και ΜEGA και την υποστήριξη του ΕΚΟΜΕ.

H σειρά είναι σε σενάριο του Δημήτρη Βερνίκου και σκηνοθεσία Χάρη Βαφειάδη και Θανάση Τότσικα. Τα γυρίσματα στην Κέρκυρα διήρκησαν 6 μέρες, περιλαμβάνοντας σκηνές στα Καντούνια της Παλαιάς Πόλης, το Παλαιό Φρούριο, το Μουσείο Ασιατικής Τέχνης, το αρχοντικό του Αγίου Μάρκου και τη Δημοτική Πινακοθήκη. Στο προσεχές διάστημα αναμένεται η ολοκλήρωση των γυρισμάτων σε Αθήνα και Αίγιο.

Η σειρά αναμένεται να προβληθεί τη νέα σεζόν από την COSMOTE TV στο COSMOTE HISTORY HD, το μοναδικό κανάλι αποκλειστικά αφιερωμένο στην ελληνική ιστορία και πολιτισμό, αλλά και το ελεύθερο κανάλι εθνικής εμβέλειας MEGA.

Την επιστημονική επιμέλεια της σειράς έχει αναλάβει ο Αναπληρωτής Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, κ. Ιάκωβος Μιχαηλίδης. Την πολύτιμη επιστημονική αρωγή τους παρέχουν και άλλοι σημαντικοί επιστήμονες, όπως η καθηγήτρια Μαρία Ευθυμίου, ο Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος Βερέμης, και πλειάδα διακεκριμένων Ελλήνων ακαδημαϊκών.

Τα αδέλφια Υψηλάντη πρωταγωνίστησαν την περίοδο πριν και κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821. Η συμμετοχή  τους στον απελευθερωτικό αγώνα ήταν κομβικής σημασίας για την εξέλιξή του, καθώς ο καθένας, από το δικό του μετερίζι, συνέδραμαν τα μέγιστα. Ο Αλέξανδρος στην εξάπλωση της φλόγας της Επανάστασης και ο Δημήτριος στην εδραίωσή της.

Με πάνω από 20 χρόνια στο ενεργητικό της και με παραγωγές στον χώρο της τηλεόρασης η Honeybee εγγυάται ένα άρτιο και εμπνευσμένο αποτέλεσμα. Έχοντας συνάψει ισχυρές συνεργασίες με τα σημαντικότερα μέσα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, όπως με την COSMOTE TV, την ΕΡΤ, το MEGA, τον ANT1 για την δημιουργία τηλεοπτικών εκπομπών ντοκιμαντέρ και άλλων υπηρεσιών προγράμματος, η Honeybee είναι μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρεία στον χώρο των τηλεοπτικών και κινηματογραφικών παραγωγών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:

https://honeybee.gr/

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Χάρης Βαφειάδης, Θανάσης Τότσικας

Σενάριο: Δημήτρης Βερνίκος

Επιστημονικοί συνεργάτες: Ιάκωβος Μιχαηλίδης – Μαρία Ευθυμίου – Θάνος Βερέμης

Μοντάζ: Γιώργος Σαβόγλου

Παραγωγός: Γιάννης Εξηντάρης

Συμπαραγωγοί: COSMOTE TV, MEGA

Executive Producer: Σάκης Κουτσουρίδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων