07/09/2023 07/09/2023 Δράσεις για την ανάδειξη του ιστορικού, πεζοπορικού μονοπατιού του Παλαιών Πατρών Γερμανού, από την Πάτρα στα Καλάβρυτα, οργανώνουν για τρίτη χρονιά, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, το σωματείο «Ενωμένη Ρωμιοσύνη» Πατρών και η Ιερά Μονή Μακελλαριάς, με τη συνεργασία των Δήμων Καλαβρύτων και Ερυμάνθου, της μονάδας διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών βόρειας Πελοποννήσου, καθώς και τοπικών φορέων και συλλόγων. Όπως αναφέρεται...
07 Σεπτεμβρίου, 2023 - 16:52
Τελευταία ενημέρωση: 07/09/2023 - 17:32

Δράσεις στα βήματα του Παλαιών Πατρών Γερμανού το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου

Διαδώστε:
Δράσεις στα βήματα του Παλαιών Πατρών Γερμανού το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου

Δράσεις για την ανάδειξη του ιστορικού, πεζοπορικού μονοπατιού του Παλαιών Πατρών Γερμανού, από την Πάτρα στα Καλάβρυτα, οργανώνουν για τρίτη χρονιά, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023, το σωματείο «Ενωμένη Ρωμιοσύνη» Πατρών και η Ιερά Μονή Μακελλαριάς, με τη συνεργασία των Δήμων Καλαβρύτων και Ερυμάνθου, της μονάδας διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών βόρειας Πελοποννήσου, καθώς και τοπικών φορέων και συλλόγων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών, «πεζοπορούμε μέσα στο θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον του Παναχαϊκού όρους  και στο φαράγγι του Σελινούντα ποταμού, γνωρίζουμε  περιοχές και  τοπωνύμια στα οποία διαδραματίστηκαν σημαντικά ιστορικά/στρατιωτικά  γεγονότα με πρωταγωνιστές καπεταναίους, οπλαρχηγούς, ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης. Η δράση περιλαμβάνει τη διεξαγωγή 2 πεζοπορικών διαδρομών και εκδήλωση (μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας) στην Ι.Μ. Μακελλαριάς με ομιλία, παρουσίαση, χορωδία και παραδοσιακούς χορούς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση των διοργανωτών:

Το σωματείο  ΕΝΩΜΕΝΗ  ΡΩΜΗΟΣΥΝΗ  και η  Ι.Μ. ΜΑΚΕΛΛΑΡΙΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ συνδιοργανώνουν με τους  Δήμο Ερυμάνθου – Δήμο Καλαβρύτων – Μονάδα διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών  Β. Πελοποννήσου/Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. και τοπικούς φορείς και συλλόγους της Πάτρας, για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά δράση αφιερωμένη στον Εθνεγέρτη  Παλαιών  Πατρών Γερμανό με  τίτλο: «ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ ΠΑΛΑΙΩΝ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΡΜΑΝΟΥ 2023».

Μια δράση που αναδεικνύει το ιστορικό μονοπάτι που περπάτησε ο Εθνεγέρτης π. Πατρών Γερμανός  στη μετακίνηση του από Πάτρα προς Καλάβρυτα και στην επιστροφή.

Πεζοπορούμε μέσα στο θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον του Παναχαϊκού όρους  και στο φαράγγι του Σελινούντα ποταμού, γνωρίζουμε περιοχές και τοπωνύμια στα οποία διαδραματίστηκαν σημαντικά ιστορικά/στρατιωτικά  γεγονότα με πρωταγωνιστές καπεταναίους, οπλαρχηγούς, ήρωες της  Ελληνικής Επανάστασης.

Η δράση περιλαμβάνει τη διεξαγωγή 2 πεζοπορικών διαδρομών και εκδήλωση (μετά την ολοκλήρωση της πεζοπορίας) στην Ι.Μ.Μακελλαριάς με ομιλία, παρουσίαση, χορωδία και παραδοσιακούς χορούς.

  • 1ηπεζοπορική διαδρομή, Άνω Πετρωτό – Πηγή Ζουμπάτας
  • 2ηπεζοπορική διαδρομή, Δεμέστιχα – Σελινούντας – Ι.Μ. Μακελλαριάς
  • 3η μεταφορά συμμετεχόντων (που δεν θα πεζοπορήσουν) απ’ ευθείας στην Ι.Μ.Μακελλαριάς.

Εκδήλωση στην  Ι.Μ.Μακελλαριάς ώρα 11.00 πμ γενική σύναξη και θα ακολουθήσει:

  • Ομιλία από τον κο Νίκο Φ. Τόμπρο – Αναπληρωτή καθηγητή «Πολιτικής Ιστορίας» στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και Διευθυντή στο Ιστορικό Αρχείο της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέμα «Η ηγετική μορφή του Π. Πατρών Γερμανού στον πρώτο πολιτικό οργανισμό της Ελληνικής Επανάστασης, το Αχαϊκόν Διευθυντήριον».
  • Συνοπτική παρουσίαση του έργου «Σήμανση του ιστορικού πεζοπορικού μονοπατιού Παλαιών Πατρών Γερμανού» από τον Κων/νο Κωνσταντακόπουλο.
  • Οι μαθητές και φιλόμουσοι της σχολής βυζαντινής μουσικής «Κοσμάς ο Μελωδός» της Ι. Μ. Καλαβρύτων και Αιγιαλειας θα αποδώσουν ύμνους αφιερωμένους στην Παναγία και Δημοτικά τραγούδια αφιερωμένα στην επανάσταση του 1821, υπό την Διεύθυνση του πρωτοψάλτου του Μητροπολιτικού Ναού Καλαβρύτων Βασίλειου Καλογερόπουλου.
  • Παραδοσιακοί χοροί από τη χορευτική ομάδα του πολιτιστικού συλλόγου Μύλων Πατρών οι «ΑΕΤΟΙ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ»

Στον χώρο της Ιεράς Μονής θα λειτουργήσει έκθεση της Μονάδας διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών Β. Πελοποννήσου / Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. με εκθέματα (χλωρίδας, πετρωμάτων, φωτογραφικό υλικό κ.α.) από το Γεωπάρκο Χελμού – Βουραϊκού, το Παναχαϊκό όρος και άλλες όμορες περιοχές.

Ζήσε τη μοναδική εμπειρία της φύσης και γνώρισε την ιστορική / πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής σου.

Η μεταφορά των πεζοπόρων και άλλων συμμετεχόντων στην εκδήλωση  θα γίνει  με λεωφορεία που παρέχουν δωρεάν οι διοργανωτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δράσεις στα βήματα του Παλαιών Πατρών Γερμανού – Ανάδειξη του ιστορικού μονοπατιού από την Πάτρα στα Καλάβρυτα

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων