21/07/2022 21/07/2022 Παραμένει μεγάλη η φωτιά στα Άγναντα στη Ηλεία που εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε αγροτοδασική έκταση ενώ οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια του ορεινού οικισμού. Παράλληλα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ένας ακόμη πυροσβέστης, τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης. Ο πρώτος τραυματίας πυροσβέστης διακομίστηκε και...
21 Ιουλίου, 2022 - 19:07

Δύο μέτωπα φωτιάς στην Ηλεία – Κινδυνεύουν σπίτια σε Άγναντα και Τραγανό

Διαδώστε:
Δύο μέτωπα φωτιάς στην Ηλεία – Κινδυνεύουν σπίτια σε Άγναντα και Τραγανό

Παραμένει μεγάλη η φωτιά στα Άγναντα στη Ηλεία που εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε αγροτοδασική έκταση ενώ οι φλόγες έφτασαν σε απόσταση αναπνοής από τα πρώτα σπίτια του ορεινού οικισμού.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ένας ακόμη πυροσβέστης, τραυματίστηκε στο κεφάλι κατά την διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης. Ο πρώτος τραυματίας πυροσβέστης διακομίστηκε και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, «Άγιος Ανδρέας», της Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες γλίτωσε τα χειρότερα λόγω του ότι ήταν άρτια εκπαιδευμένος και έφερε το σύνολο των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας σε αντίθετη περίπτωση θα είχε υποστεί σοβαρά εγκαύματα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που καίει ενώ νωρίτερα ένας πυροσβέστης υπέστη εγκαύματα στα άκρα κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι η πυρκαγιά είναι αρκετά δύσκολη και έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση από αέρος και απ’ το έδαφος. Το θετικό είναι ότι το δάσος στα ανατολικά, νοτιοανατολικά είναι δρυς και όχι πεύκο.

Στο μέτωπο της φωτιάς, επιχειρούν πλέον 36 οχήματα, 115 πυροσβέστες, 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων ,6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Πυρκαγιά και σε δασική έκταση στην περιοχή Τραγανό

Την ίδια ώρα δεύτερη πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στο Τραγανό του Δήμου Πηνειού για την κατάσβεση της οποίας κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στην περιοχή επιχειρούν 38 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 14 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, οι φωτιά πλησιάζει στο χωριό, ενώ ακούστηκε η καμπάνα της εκκλησίας, προκειμένου οι κάτοικοι να είναι έτοιμοι για εκκένωση αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων