24/10/2020 24/10/2020 Κυκλοφορούν απο τις Εκδόσεις Επτάλοφος δύο βιβλία για την οδό προς τον ουρανό του Οσίου π. Φιλοθέου Ζερβάκου, «Η οδός εις ουρανούς» και «Περί τα από της γης εις τον ουρανόν οδού» σε επιμέλεια Αρχιμανδρίτου π. Τύχωνος Ανδρέου. Γνωρίστε το βιβλίο “Περί της από της γης εις τον ουρανόν οδού” Γνωρίστε το βιβλίο “Η οδός...
24 Οκτωβρίου, 2020 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2020 - 18:06

Δύο βιβλία για την οδό προς τον ουρανό του Οσίου π. Φιλοθέου Ζερβάκου

Διαδώστε:
Δύο βιβλία για την οδό προς τον ουρανό του Οσίου π. Φιλοθέου Ζερβάκου

Κυκλοφορούν απο τις Εκδόσεις Επτάλοφος δύο βιβλία για την οδό προς τον ουρανό του Οσίου π. Φιλοθέου Ζερβάκου, «Η οδός εις ουρανούς» και «Περί τα από της γης εις τον ουρανόν οδού» σε επιμέλεια Αρχιμανδρίτου π. Τύχωνος Ανδρέου.

Γνωρίστε το βιβλίο “Περί της από της γης εις τον ουρανόν οδού”

Γνωρίστε το βιβλίο “Η οδός εις ουρανούς”

Το τελευταίο που θα μου επιτρεπόταν είναι να κρίνω λόγους και υποδείξεις αγίων και οσιακών γεροντάδων. Δηλώνω αμέσως ότι δεν έχω ούτε τις προϋποθέσεις ούτε τη φιλοδοξία να το κάνω. Το μόνο που μπορώ να πω ως απλή υπενθύμιση στον αναγνώστη μου, ότι οι πρόσφατοι άγιοι και μεγάλοι γεροντάδες είναι φωτισμένοι διδάσκαλοι που αξιώθηκαν μεγάλων χαρισμάτων. Ακολούθησαν έναν δρόμο για να φθάσουν ως το σημείο να τους δοθεί το χάρισμα. Εμείς οι αναγνώστες πρέπει να προσέξουμε: πρέπει να μελετάμε με σεβασμό προσευχόμενοι τη διδασκαλία κι όχι τα εργαλεία. Να προσέχουμε τη διδαχή κι όχι τα μη σημαντικά στοιχεία που αναφέρονται, και που συνιστούν απλώς στοιχεία της επικαιρότητος. Γνωρίζω καθηγητήν που δαπάνησε τη ζωή του προσπαθώντας να βρει τί ακριβώς έφαγαν στον Μυστικό Δείπνο: κρέας; ψάρι; τί ψάρι; Και δεν μπόρεσε ποτέ να αισθανθεί το μυστήριο του Δείπνου.

Οι Επιστολές του Αποστόλου Παύλου περιέχουν πολλές οδηγίες σωστής ηθικής χριστιανικής συμπεριφοράς, που είναι προϊόντα της εξαχρείωσης των ηθών της εποχής του (έως και απαγόρευση της αιμομιξίας προτείνει!). Εισηγείται ακόμη πώς να ντύνεται μια ευλαβής χριστιανή – με φορέματα που σήμερα θα προκαλούσαν τα γέλια. Αυτό συμβαίνει επειδή οι ηθικοί κανόνες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους τρέχοντες πολιτιστικούς τρόπους ζωής. Θέλουν, λοιπόν, προσοχή όλα, κι όχι μια παθητική ανάγνωση.

Ο άγιος Φιλόθεος Ζερβάκος, είναι πολύ γνωστός και σεβαστός σε όλη την Ελλάδα. Όχι τυχαίως: ο λόγος του είναι φίλος, ευνόητος, βοηθητικός. Ευτύχησε να επιμελείται των εκδόσεων με κείμενα του ο Κύπριος Αρχιμανδρίτης π. Τύχων Ανδρέου, άνθρωπος με πολύ ισχυρή παρουσία στην θεολογία μας. Είμαι βέβαιος πως θα έχουν μεγάλο όφελος οι αναγνώστες.

Κριτικά σχόλια του Παναγιώτη Δρακόπουλου

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων