03/07/2021 03/07/2021 Εξαιρετικά σοβαρή είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στον Ελειό της Κεφαλονιάς. Αναλυτικότερα, υπάρχουν δυο μέτωπα: ένα στην Αγία Ειρήνη και ένα στο Καπανδρίτι, τα οποία λόγω των ισχυρών ανέμων είναι δύσκολο να περιοριστούν. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ειδικά στο Καπανδρίτι, η κατάσταση είναι σοβαρότερη, καθώς η φωτιά έχει πλησιάσει...
03 Ιουλίου, 2021 - 18:34
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2021 - 21:53

Δύσκολη η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά

Διαδώστε:
Δύσκολη η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά

Εξαιρετικά σοβαρή είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στον Ελειό της Κεφαλονιάς. Αναλυτικότερα, υπάρχουν δυο μέτωπα: ένα στην Αγία Ειρήνη και ένα στο Καπανδρίτι, τα οποία λόγω των ισχυρών ανέμων είναι δύσκολο να περιοριστούν.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, ειδικά στο Καπανδρίτι, η κατάσταση είναι σοβαρότερη, καθώς η φωτιά έχει πλησιάσει τον οικισμό και βρίσκεται κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών, που τις συνδράμουν, είναι τιτάνια, ώστε να μην φτάσουν οι φλόγες στα σπίτια.

Επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα, 7 αεροσκάφη (2CL,1AIR TRACTOR,4PZL) και 2 Ε/Π. Επιχειρεί ακόμα μια αερομεταφερόμενη ομάδα πεζοπόρου τμήματος Δυτ. Ελλάδας. Ακτοπλοϊκώς μετέβησαν από Πάτρα και Κυλλήνη 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Στην Αγία Ειρήνη δεν υπάρχει ρεύμα και η επικοινωνία γίνεται με δυσκολία (ακόμη και το σήμα της κινητής τηλεφωνίας είναι προβληματικό).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σταύρος Τραυλός μίλησε στο kefaloniapress.gr, για την κατάσταση που επικρατεί σε Καμπιτσάτα και Καπανδρίτη.

«Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και για τα δυο χωριά. Η κατεύθυνση του ανέμου τώρα πάει προς Σκάλα νότια δηλαδή και απομακρύνεται από το Καπανδρίτι, όμως ανά πάσα στιγμή μπορεί το βόρειο μέτωπο της φωτιάς να κατέβει στο χωριό. Με πέντε μέτωπα παλεύουν οι Πυροσβεστικές δυνάμεις τόσο από το έδαφος όσο και από αέρος. Τα αεροπλάνα σταματούν μόνο για υποχρεωτικό ανεφοδιασμό καυσίμων. Εδώ πρέπει να βρίσκεται και ο δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος και βέβαια ο διοικητής της Πυροσβεστικής, αλλά δεν μπορώ να τους βρω από τους καπνούς. Οι επόμενες ώρες είναι δύσκολες να προλάβουμε την ημέρα, που μπορούν να επιχειρούν τα αεροπλάνα».

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος χαρακτήρισε «επικίνδυνη την πυρκαγιά στο Καπανδρίτι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο σημείο αλλά και της υψηλής θερμοκρασίας», ενώ για την εκκένωση του χωριού δήλωσε ότι «έγινε κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων