10/09/2020 10/09/2020 “Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσιάζει τον εαυτό του ως τη φωνή των Μουσουλμάνων ανά τον κόσμο” γράφει σε άρθρο του το βρετανικό περιοδικό The Economist. Όπως σημειώνει η Sinem Adar του German Institute for International and Security Affairs, αυτή η η πολιτική έχει ήδη λειτουργήσει καλά στα Βαλκάνια, όπου η Τουρκία έχει ανταγωνιστεί με τις...
10 Σεπτεμβρίου, 2020 - 15:31
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2020 - 15:37

Economist: Ο Ερντογάν αυτόκλητος ηγέτης των Μουσουλμάνων

Διαδώστε:
Economist: Ο Ερντογάν αυτόκλητος ηγέτης των Μουσουλμάνων

“Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσιάζει τον εαυτό του ως τη φωνή των Μουσουλμάνων ανά τον κόσμο” γράφει σε άρθρο του το βρετανικό περιοδικό The Economist.

Όπως σημειώνει η Sinem Adar του German Institute for International and Security Affairs, αυτή η η πολιτική έχει ήδη λειτουργήσει καλά στα Βαλκάνια, όπου η Τουρκία έχει ανταγωνιστεί με τις χώρες του Κόλπου για τη συμπάθεια των Βοσνίων, των Αλβανών και των Κοσοβάρων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Τουρκία έχει επίσης πλησιάσει τους Μουσουλμάνους και τους μαύρους της Αμερικής, κάνοντας τόσο προβλεπόμενες όσο και απρόσμενες κινήσεις. Έχει ιδρύσει ένα Ισλαμικό κέντρο κοντά στην Ουάσιγκτον. Μία από τις κόρες του Ερντογάν επίσης, συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο του εν λόγω ιδρύματος, το οποίο αγόρασε το κτίριο Μοχάμεντ Άλι στο Σικάγο για 3 εκ, δολάρια με στόχο να το μετατρέψει σε θερινό σχολείο για τους Μουσουλμάνους.

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται να θεωρεί πραγματικά τον εαυτό του ως τη φωνή όχι μόνο όλων των Μουσουλμάνων αλλά και του Νότου. Σύμφωνα με δηλώσεις του, η επανεκλογή του το 2018 αποτέλεσε μια νίκη για «όλους τους θλιμμένους ανθρώπους στην περιοχή μας, για όλους τους καταπιεσμένους του κόσμου».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων