05/06/2020 05/06/2020 Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου και η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση για την εφαρμογή του Νόμου για την Ελευθερία της Θρησκείας, υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Όλιβερ Βαρέλι Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Cord, κάλεσε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. “Έχω...
05 Ιουνίου, 2020 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2020 - 11:08

ΕΕ: Διάλογος μεταξύ Μαυροβουνίου και Σερβικής Εκκλησίας

Διαδώστε:
ΕΕ: Διάλογος μεταξύ Μαυροβουνίου και Σερβικής Εκκλησίας

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου και η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση για την εφαρμογή του Νόμου για την Ελευθερία της Θρησκείας, υπογράμμισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, αρμόδιος για τη Διεύρυνση, Όλιβερ Βαρέλι

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Cord, κάλεσε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

“Έχω ενθαρρύνει επανειλημμένα όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη στο Μαυροβούνιο να ξεκινήσουν έναν περιεκτικό διάλογο σχετικά με το νόμο για την ελευθερία της θρησκείας και την εφαρμογή του. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό οι αρχές του Μαυροβουνίου και η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία να βρουν μια αμοιβαία αποδεκτή λύση. Το είπα και στις δύο πλευρές ενώ ήμουν στο Μαυροβούνιο” υπογράμμισε ο Ούγγρος Επίτροπος τονίζοντας: “Αποδίδουμε μεγάλη σημασία στη δημιουργία ενός κλίματος ευνοϊκού για τον διάλογο και καλώ όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της θρησκευτικής ελευθερίας”.

Επεσήμανε μάλιστα ότι το κράτος δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να σέβεται τη θρησκευτική ελευθερία.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων