25/08/2023 25/08/2023 Έφτασε το πρωί της Παρασκευής 25 Αυγούστου 2023, στην Αθήνα η κυπριακή αποστολή, η οποία θα συνδράμει στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην Πάρνηθα, και ήδη κατευθύνεται για να επιχειρήσει σε δύο διαφορετικά σημεία στην περιοχή της Πάρνηθας. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, είπε ότι η κυπριακή...
25 Αυγούστου, 2023 - 12:16

Έφτασε η Κυπριακή Αποστολή στην Ελλάδα και αρχίζει άμεσα επιχειρήσεις στην Πάρνηθα

Διαδώστε:
Έφτασε η Κυπριακή Αποστολή στην Ελλάδα και αρχίζει άμεσα επιχειρήσεις στην Πάρνηθα

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, είπε ότι η κυπριακή αποστολή έφτασε στην Αθήνα, παραλήφθηκε από αξιωματικό σύνδεσμο του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας, και κατευθύνονται για να επιχειρήσουν σε δύο διαφορετικά σημεία στην περιοχή της Πάρνηθας. Ανέφερε, επίσης, ότι η κυπριακή αποστολή θα διαμένει στην Αστυνομική Ακαδημία Αξιωματικών στο Δήμο Αχαρνών.

Σημείωσε, τέλος, ότι ήδη η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα ήρθε σε επαφή με την αποστολή για ενδεχόμενη υποστήριξη κατά την εκεί παραμονή τους.

Εξάλλου, ο ΟΚΥπΥ, σε ανακοίνωση του, αναφέρει ότι αναχώρησε σήμερα το πρωί για υποστήριξη των επιχειρήσεων κατάσβεσης των πυρκαγιών στην Ελλάδα η ομάδα Αντιμετώπισης Ειδικών Καταστάσεων HART της Διεύθυνσης Ασθενοφόρων του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας.

Σημειώνει ότι η ομάδα συνοδεύει την κυπριακή αποστολή που αποτελείται από μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Άμυνας με συνολικό αριθμό 31 άτομα.

Αναφέρει, τέλος, ότι η ομάδα είναι πλήρως εξοπλισμένη με ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό για να υποστηρίξει επιχειρησιακά οποιοδήποτε τραυματία επί του πεδίου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων