29/08/2019 29/08/2019 Πραγματοποιήθηκε, κατά την εσπέραν της 29ης Αυγούστου 2019, η Τελετή Ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχου Αττικής, κ. Γεωργίου Πατούλη, στο Ζάππειο, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου, συνοδευομένου από του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Α.Α. Θεοφ. Επισκόπου Θεσπιών, κ. Συμεών. Παρίσταντο, επίσης, ο Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, ο Νέας Ιωνίας Γαβριηλ, Περιστερίου Κλήμης, Κηφισίας...
29 Αυγούστου, 2019 - 19:55
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2019 - 23:07

Στην ορκωμοσία Πατούλη ο Μακαριώτατος

Διαδώστε:
Στην ορκωμοσία Πατούλη ο Μακαριώτατος

Πραγματοποιήθηκε, κατά την εσπέραν της 29ης Αυγούστου 2019, η Τελετή Ορκωμοσίας του νέου Περιφερειάρχου Αττικής, κ. Γεωργίου Πατούλη, στο Ζάππειο, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερωνύμου, συνοδευομένου από του Πρωτοσυγκέλλου της Ι.Α.Α. Θεοφ. Επισκόπου Θεσπιών, κ. Συμεών. Παρίσταντο, επίσης, ο Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, ο Νέας Ιωνίας Γαβριηλ, Περιστερίου Κλήμης, Κηφισίας Κύριλλος, Μεγάρων Κωνσταντίνος, Πειραιώς Σεραφείμ και Γουϊνέας Γεώργιος ως εκπρόσωπος του Πατριάρχου Αλεξανδρείας στην Αθήνα.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε χαρακτηριστικά προς τον νέον Περιφερειάρχη: “Καλή δύναμη!”.

Στην ομιλία του, ο κ. Γιώργος Πατούλης ανέφερε τον λόγο, για τον οποίο επέλεξε τον συγκεκριμένο χώρο, ώστε να γίνει η τελετή ορκωμοσίας. Συγκεκριμένα, είπε τα εξής:

“Στον ιστορικό χώρο του Ζαππείου, που σήμερα βρισκόμαστε, πριν από 40 χρόνια, τον Μάϊο του 1979, ο Κωσταντίνος Καραμανλής υπέγραψε τη συμφωνία ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ και έτσι η Ελλάδα έγινε το 10ο μέλος της ευρωπαΐκής οικονομικής κοινότητας. Το γεγονός, λοιπόν, ότι διοργανώνουμε τη σημερινή εκδήλωση στην Αθήνα, στον τόπο που γεννήθηκε η Δημοκρατία, στον χώρο που είναι απόλυτα ταυτισμένος με την ευρωπαϊκή ιδέα, αποτελεί συνειδητή πολιτική μας επιλογή”.

Υποσχέθηκε, επίσης, ότι θα εργαστούν όλοι συστηματικά, ώστε να δώσουν λύσεις στα μεγάλα προβλήματα που παραμένουν άλυτα, εδώ και δεκαετίες.

«Θα πορευτούμε ως νέα διοίκηση με σχέδιο, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Θα υπηρετήσουμε το μετρό και θα λειτουργήσουμε με αξιοκρατία και διαφάνεια. Όλες μας οι αποφάσεις θα λαμβάνονται αφού έχει προηγηθεί ειλικρινής και ουσιαστικός διάλογος. Επιδιώκουμε την ενότητα, την συναίνεση και την συνεργασία, αλλά και δε φοβόμαστε την σύγκρουση με τους λαϊκιστές. Για εμάς, προτεραιότητα είναι ο πολίτης της Αττικής, πρώτα ο πολίτης είναι το μήνυμα μας, γι’ αυτό θελουμε ως Περιφέρεια να εφαρμόσουμε πολιτικές που θα διασφαλίζουν στους πολίτες την ασφάλεια και ανθρώπινες συνθήκες ζωής» υπογράμμισε ο νέος Περιφερειάρχης, ενώ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένους στόχους.

Χαιρετισμό απηύθυναν νωρίτερα, όλοι οι επικεφαλής των Παρατάξεων.

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων