13/03/2020 14/03/2020 Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και εκκλησιαστικής τάξης, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Παρασκευή 13 Μαρτίου, όπου και θα παραμείνει, προς αγιασμό και στήριξη των πιστών, τις δύσκολες ημέρες που ακολουθούν, έως τις 30 Μαρτίου. Το ιερό σέβασμα, φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Σαντορίνης...
13 Μαρτίου, 2020 - 19:08
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2020 - 12:14

Έφθασε στον Πειραιά η Τιμία Κάρα του Αγίου Προκοπίου

Διαδώστε:
Έφθασε στον Πειραιά η Τιμία Κάρα του Αγίου Προκοπίου

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και εκκλησιαστικής τάξης, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς, την Παρασκευή 13 Μαρτίου, όπου και θα παραμείνει, προς αγιασμό και στήριξη των πιστών, τις δύσκολες ημέρες που ακολουθούν, έως τις 30 Μαρτίου.

Το ιερό σέβασμα, φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Προφήτου Ηλιού Σαντορίνης και το κόμισε στον εν λόγω Ναό ο Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Φαρμάκης, Γενικός Διευθυντής των οικονομικών υπηρεσιών της Εκκλησίας της Ελλάδος (Ε.Κ.Υ.Ο.)

Η φιλοξενία της Τιμίας Κάρας, εντάσσεται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Ναού «Ευαγγελίστρια 2020».

Της υποδοχής προΐστατο ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, Αρχιμανδρίτης Νήφων Καπογιάννης.

 

 

 

 

 

 

Ο π. Νήφων μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αλλά και τις ευχαριστίες του προς τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Θήρας, Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Γαβαλά, για την ευλογία και την έλευση της Τιμίας Κάρας, αλλά και προς τον Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Φαρμάκη, που την κόμισε στον Ιερό Ναό.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου, δίνοντας έμφαση στην θαυμαστή μεταστροφή του, όπου από διώκτης των χριστιανών, έγινε ένδοξος μάρτυρας της πίστεώς μας, περνώντας φρικτά βασανιστήρια.

Και η ζωή του Αγίου, τόνισε, μας δίνει το μήνυμα να μείνουμε σταθεροί στην πίστη και να μην φοβόμαστε τίποτα, παρά μόνο ότι κάνει κακό στην ψυχή μας, μας δίνει το μήνυμα της αιώνιας ζωής.

Και πρόσθεσε ο π. Νήφων:
«Ο άνθρωπος αυτός, αντάλλαξε την γήινη ζωή, με την αιωνιότητα, με την κατά χάριν θέωση.

Και απευθύνει και αυτό το μήνυμα και σε εμάς, σε αυτές τις δύσκολες ημέρες, ώστε να μην φοβόμαστε τίποτα.»

Ο π. Νικόδημος, ανταπαντώντας, τόνισε ότι βρισκόμαστε σε μία ακόμη δύσκολη περίοδο. Κι αυτό θα πρέπει να μας κάνει πιο δυνατούς, πιο συνετούς, πιο λογικούς και πιο υπεύθυνους.

Και σημείωσε:

«Αυτό ζήτησε η Εκκλησία της Ελλάδος από όλους, αυτό ζητάει ο καθένας από τον διπλανό του, ώστε να περάσουμε και αυτήν την κρίση, όσο μπορούμε πιο ανώδυνα.

Η παρουσία του Αγίου ανάμεσα μας, ενός μάρτυρα και αγωνιστή της πίστεως, θα δώσει σε όλους περισσότερη δύναμη και παρηγοριά».

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων