18/04/2020 18/04/2020 Έφθασε το Άγιο Φως στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα. ΝΩΡΙΤΕΡΑ, προσγειώθηκε η ειδική πτήση της Aegean στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η οποία μετέφερε το Άγιο Φως. Εντός της πτήσης ευρίσκονταν ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα Αρχιμ. π. Δαμιανός, ενώ κατά την υποδοχή παρίσταντο ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Κώστας Βλάσης,...
18 Απριλίου, 2020 - 18:47
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2020 - 18:50

Έφθασε το Άγιο Φως στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα

Διαδώστε:
Έφθασε το Άγιο Φως στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα

Έφθασε το Άγιο Φως στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ, προσγειώθηκε η ειδική πτήση της Aegean στο Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, η οποία μετέφερε το Άγιο Φως.

Εντός της πτήσης ευρίσκονταν ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα Αρχιμ. π. Δαμιανός, ενώ κατά την υποδοχή παρίσταντο ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος κ. Κώστας Βλάσης, όπως και ο οικείος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, αλλά όχι επίσημη αντιπροσωπεία εκ μέρους της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τιμητικό άγημα απέδωσε τιμές.

Το Άγιο Φως θα παραμείνει στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, όπου θα παραμείνει, χωρίς να διανεμηθεί.

Προτεραιότητα είναι η υγεία και οφείλουμε να ακολουθήσουμε τα μέτρα, είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών κ Βλάσσης, στο μήνυμα του.  Το ελάχιστο που μπορούσαμε να κάνουμε ήταν να φέρουμε το Άγιο Φως κατευθείαν από την Ιερουσαλήμ. Μπορεί το φως να μη φτάσει σε όλες τις Εκκλησιές, αλλά θα υπάρχει αναμένο στην Αγία Τράπεζα.

 

 

 

 

 

 

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ: ΕΡΤ WEB TV

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων