20/01/2020 20/01/2020 Έφυγε από τη ζωή στα 85 του ένας άνθρωπος των γραμμάτων, μια ξεχωριστή προσωπικότητα που προήγαγε την Ελλάδα περισσότερο από οτιδήπότε άλλο στην μακρά διδασκαλική του πορεία, ο ιστορικός και καθηγητής πανεπιστημίου Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης. Γεννήθηκε στον Αμιρά Βιάννου στις 20 Ιουλίου 1935 και σε ηλικία 8 ετών έχασε τον πατέρα του και όλους τους άρρενες...
20 Ιανουαρίου, 2020 - 17:08
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2020 - 17:15

Έφυγε ένας πραγματικός “πρεσβευτής” της Ελλάδας

Διαδώστε:
Έφυγε ένας πραγματικός “πρεσβευτής” της Ελλάδας

Έφυγε από τη ζωή στα 85 του ένας άνθρωπος των γραμμάτων, μια ξεχωριστή προσωπικότητα που προήγαγε την Ελλάδα περισσότερο από οτιδήπότε άλλο στην μακρά διδασκαλική του πορεία, ο ιστορικός και καθηγητής πανεπιστημίου Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης.

Γεννήθηκε στον Αμιρά Βιάννου στις 20 Ιουλίου 1935 και σε ηλικία 8 ετών έχασε τον πατέρα του και όλους τους άρρενες συγγενείς του.

Σπούδασε και πήγε με υποτροφία του ΙΚΥ για μεταπτυχιακά στο Πανεπιστήμιο του Γκέτινγκεν. Δίδαξε επί σειρά ετών Ιστορία του Πολιτισμού και των Κλασικών χρόνων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Συγκλητικός και Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Δίδαξε επίσης σε διάφορα ξένα Πανεπιστήμια και συνετέλεσε στη δημιουργία Τμημάτων-Εδρών Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο της Taipei (Taiwan) και στις Ινδίες. Έχει συγγράψει πληθώρα μελετών, βιβλίων και άρθρων. Σήμερα είναι Πρόεδρος του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Υπό τις ανωτέρω ιδιότητες και ως μέλος μιας πανεπιστημιακής Σχολής που με τα Τμήματά της καλύπτει τον Παγκόσμιο Πολιτισμό (ιδίως τον Ελληνικό), εμερίμνησε για την ίδρυση Τμήματος Ξένων Πολιτισμών, δια δε της διδασκαλίας και των δημοσιευμάτων του (100 βιβλία και άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά ) προήγαγε την έρευνα και συνετέλεσε στη βαθύτερη γνωριμία και κατανόηση του πολιτισμικού φαινομένου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων