17/06/2023 17/06/2023 Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 στην Κατερίνη ο Αγιασμός και τα εγκαίνια του νέου κέντρου ημέρας για άτομα με άνοια στο νέο κτίριο το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Συνεδριακό κέντρο Κατερίνης (7ης Μεραρχίας 14 Κατερίνη). Χαιρετισμούς απέστειλαν η τ. Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, ο καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου γέροντας Εφραίμ, η Πρόεδρος του...
17 Ιουνίου, 2023 - 20:45
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2023 - 20:58

Εγκαίνια Κέντρου ημέρας Άνοιας στην Κατερίνη

Διαδώστε:
Εγκαίνια Κέντρου ημέρας Άνοιας στην Κατερίνη

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 17 Ιουνίου 2023 στην Κατερίνη ο Αγιασμός και τα εγκαίνια του νέου κέντρου ημέρας για άτομα με άνοια στο νέο κτίριο το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Συνεδριακό κέντρο Κατερίνης (7ης Μεραρχίας 14 Κατερίνη).

Χαιρετισμούς απέστειλαν η τ. Υφυπουργός Υγείας κ. Ζωή Ράπτη, ο καθηγούμενος της Ι.Μ.Μ.Βατοπαιδίου γέροντας Εφραίμ, η Πρόεδρος του Ε.Ο.Τ. κ. Άτζελα Γκερέκου, και ο πρ. Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.

Στο Κέντρο Ημέρας προσφέρονται οι παρακάτω υπηρεσίες, τόσο δια ζώσης, όσο και διαδικτυακά ανάλογα με τις ανάγκες:

  • Έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση της άνοιας με εφαρμογή των παρακάτω:
  • Λήψη ιατρικού και ψυχοκοινωνικού ιστορικού.
  •  Πλήρης νευρολογικός έλεγχος.
  •  Πλήρης νευροψυχολογική εκτίμηση.
  • Φαρμακευτική θεραπεία.
  • Γνωστικά και ψυχοθεραπευτικά προγράμματα σε άτομα με νόσο Alzheimer και με ήπια νοητική διαταραχή σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.
  • Μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις με νοητικές ασκήσεις (γραπτές ασκήσεις, ασκήσεις μέσω κινητικών εντολών, μουσικών ερεθισμάτων, αριθμητικών πράξεων, οπτικοακουστικού υλικού κ. ά.)
  • Φυσική άσκηση – Γυμναστική
  • Ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη των περιθαλπόντων.

Η προσφώνηση του Προέδρου της Εταιρείας Νόσου Alzheimer Πιερίας κ. Κωνσταντίνου Κορομπίλη.

Σεβαστέ μας π. Σεβαστιανέ εκπρόσωπε του Μητροπολίτη μας π. Γεωργίου, Σεβαστοί μας π. Δημήτριε Παναηλίδη και π. Χρήστο Αποστολέ.

Αξιότιμοι κ. Βουλευτές, κ. Ξ. Μπαραλιάκο, κ. Άννα Μάνη, κ. Σ. Χιονίδη και κ. Σπ. Κουλκουδίνα.
κ. Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σ. Μαυρίδου
κ. Δήμαρχε Κατερίνης κ. Κ. Κουκοδήμο
κ. Υποδιοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ. Κ.
Χρίστογλου
κ. Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης κ. Χατζηγεωργίου
κ. Εκπρόσωπε του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας κ. Φ. Πατρή
κ. Εκπρόσωπε της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας
κ. Διευθυντά της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γ.Μακρή
κ. εκπρόσωπε της Διεύθυνσης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Ήταν το καλοκαίρι του 2021 όταν δεχτήκαμε τηλεφώνημα από την Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer επίτιμη Καθηγήτρια Α.Π.Θ. κ. Μάγδας Τσολάκη για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα κέντρο ημέρας για άτομα με άνοια και στην Κατερίνη αφού υπάρχουν ήδη 25 κέντρα άνοιας ως μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και 50 εταιρείες.

Η απάντηση μας αρχικά ήταν αρνητική, αλλά όταν η κ. Τσολάκη μας είπε καλές οι ομιλίες στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης αλλά εδώ…αγγίζουμε τις ψυχές των ανθρώπων!!!
Αυτό ήταν! Το άγγιγμα της ψυχής που ξεκλείδωσε όλες τις αντιστάσεις – αντιδράσεις μας και ξεκινήσαμε την δουλειά!

Έπρεπε να βρούμε 21 πρόσωπα για να υπογράψουν το καταστατικό ίδρυσης της Νέας Εταιρείας Νόσου Alzheimer και συναφών διαταραχών Πιερίας. Βρέθηκαν 34 οι οποίοι είστε όλοι εδώ ανάμεσα μας. Θερμά σας ευχαριστούμε για την άμεση και συγκινητική ανταπόκριση σας.

Από τον Νοέμβριο του 2021 ξεκίνησε ένας μεγάλος αγώνας για να ενταχθεί το κέντρο μας στο πρόγραμμα Ελλάδα 2.0. του ΕΣΠΑ και με την βοήθεια της τ. Υφυπουργού κ. Ζωής Ράπτη του κ. Παναγιώτη Τσίγγανου αλλά και όλων των τοπικών βουλευτών της Ν.Δ. του κ. Φώντα Μπαραλιάκου της κ. Άννας Μάνης του κ. Σάββα Χιονίδη, του Δημάρχου Κατερίνης κ. Κωνσταντίνου Κουκοδήμου όντας ιδρυτικά μέλη κινητοποιηθήκαν άμεσα για να εκδοθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος από το Υπουργείο την 20-4-2022 και τελικά μετά την υποβολή του φακέλου μας και την σχετική αξιολόγηση είχαμε την 10η Φεβρουαρίου 2023 την χορήγηση άδειας λειτουργίας του νέου μας κέντρου στην Κατερίνη.
Νέος αγώνας σε λιγότερο από 2 μήνες για να προλάβουμε τις προθεσμίες ετοιμασίας και έναρξης του κέντρου πού έπρεπε να λειτουργήσει την 3η Απριλίου 2023!

Ήταν αδύνατο! Όμως συν Θεώ και πολλών ανθρώπων έγινε δυνατό και λειτουργήσαμε την Δευτέρα 3 Απριλίου και σήμερα 17 Ιουνίου τελέσαμε τον Αγιασμό και τα εγκαίνια. Δόξα τω θεώ πάντων ένεκεν.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε στους:
• Στον ιδιοκτήτη του κτιρίου 260μ2 κ. Χρήστο Χατζησγουρή ο οποίος δέχτηκε να μας το χορηγήσει σε προνομιακή τιμή και ανάλαβε το κόστος τοποθέτησης του ανελκυστήρα στην μνήμη της συζύγου του η οποία κοιμήθηκε πριν 2 χρόνια από Alzheimer!
• Τον πρώην Υφυπουργό Υγείας κ. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, Πρόεδρο της Εγνατίας Οδού κ. Γεώργιο Κωνσταντόπουλο ο οποίος χορήγησε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και έτσι λύναμε άμεσα τα έκτακτα προβλήματα που παρουσιαζόταν στην διαμόρφωση και εξοπλισμό του κτιρίου μας.
• Τους κ. Βαγγέλη & Χρύσα Χαλεπλή της εταιρείας Fylliana οι οποίοι άμεσα γνωρίζοντας το έργο και τα βιβλία της κ. Τσολάκη μας χορήγησαν όλον τον απαραίτητο εξοπλισμό σε καρέκλες και ντουλάπες καθώς και το έπιπλο της κουζίνας μας.


• Τον γ. Εφραίμ Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου για την χορηγία και την Ευλογία να έχουμε αντίγραφο της Παναγίας Βηματάρισας ώστε τελικά να δοθεί το όνομα του κέντρου μας. Επίσης για τα 2 μεγάλα τραπέζια Συνεδριάσεων που ήρθαν από το Άγιο όρος και βρίσκονται στον επάνω όροφο.
• Την κ. Μάγδα Τσολάκη η οποία μερίμνησε μέσω της Εθνικής Τράπεζας να μας χορηγηθούν τα γραφεία του γιατρού, ψυχολόγου, κοιν. Λειτουργού, Γυμνάστριας και του Επιστημονικά υπευθύνου του κέντρου.
• Την Εταιρεία Μάρμαρα Κρομμύδας για την χορηγία των μαρμάρων που στολίζουν το όμορφο προσκυνητάρι της Παναγίας Βηματάρισσας.
• Τον Αντιδήμαρχο Κατερίνης κ. Γεώργιο Κυριακίδη για την διάθεση προσωπικού για επισκευές αλλά και χορήγηση εξοπλισμού τραπεζιών και καρεκλών της κουζίνας.
• Τον βουλευτή κ. Σπύρο Κουλκουδίνα για την δέσμευση του να μας προμηθεύσει με έναν σύγχρονο απινιδωτή για τις ανάγκες του κέντρου μας.
• Τον κ. Γρηγόρη Μητσοκάπα για την ευγενική χορηγία του.
• Την εικαστικό κ. Ελένη Βούβαρη για την χορηγία των πινάκων που στολίζουν το κέντρο μας και τα δημιούργησε ειδικά για τους χώρους αυτούς!
• Το ζαχαροπλαστείο «Τάκης» το οποίο προσέφερε τον μπουφέ και τα κεράσματα τα οποία θα γευτούμε στο τέλος της εκδήλωσης.
• Tον Φωτογράφο Δημήτρη Γατσιό Πεσερίδη για την φωτογραφική κάλυψη της εκδήλωσης
• Το ανθοπωλείο ΒΟΥΒΟΥΔΑΚΗΣ για το στολισμό του κέντρο μας.
• Τον κ. Μπάμπη Κοκκινίδη για την ηχητική κάλυψη της εκδήλωσης.
• Τέλος τον άνθρωπο που αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να τον είχαμε … εφεύρει! Τον ηλεκτρολόγο Μηχανολόγο κ. Ηλία Νόλη ο οποίος μας προσέφερε όλα τα έπιπλα που βρίσκονται στην υποδοχή και στην γραμματεία αλλά και παρείχε δωρεάν όλη την επίβλεψη σε κάθε εργασία που πραγματοποιήθηκε και πιστέψτε μας ήταν πολλές. Μέχρι χθές αργά το βραδυ ολοκλήρωνε λεπτομέρειες που μόνο το δικό του μάτι έβλεπε για να φτάσουμε σήμερα να χαιρόμαστε το κέντρο μας.
Ακόμη και τώρα συνειδητοποιούμε ότι ανθρωπίνως ήταν αδύνατο να γίνουν όλα αυτά σε 2 μήνες! Ευχαριστούμε την προστάτιδα μας Παναγία την Βηματάρισσα γιατί στο δίμηνο αυτά είδαμε πολλά θαυμαστά και θαυμάσια!
Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων