17/03/2020 17/03/2020 Εγκύκλιο σημείωμα απέστειλε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών προς όλους τους ιερους ναούς, ώστε να λάβουν γνώση του χθεσινού ΦΕΚ προσωρινής απαγόρευσης Ιερών Ακολουθιών, μέσα στο οποίο όμως υπήρχε μια παράγραφος που άνοιξε ένα παράθυρο στην ελπίδα. Ουσιαστικά στο ΦΕΚ αυτό ,αναφέρεται στην παράγραφο 6, την οποία τόνισε σήμερα το πρωί το πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ , ότι...
17 Μαρτίου, 2020 - 19:35
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2020 - 21:37

Η Αρχιεπισκοπή και το “παραθυράκι” του ΦΕΚ για τις λειτουργίες

Διαδώστε:
Η Αρχιεπισκοπή και το “παραθυράκι” του ΦΕΚ για τις λειτουργίες

Εγκύκλιο σημείωμα απέστειλε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών προς όλους τους ιερους ναούς, ώστε να λάβουν γνώση του χθεσινού ΦΕΚ προσωρινής απαγόρευσης Ιερών Ακολουθιών, μέσα στο οποίο όμως υπήρχε μια παράγραφος που άνοιξε ένα παράθυρο στην ελπίδα.

Ουσιαστικά στο ΦΕΚ αυτό ,αναφέρεται στην παράγραφο 6, την οποία τόνισε σήμερα το πρωί το πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ , ότι επιτρέπεται τελικά η τέλεση Θείων Λειτουργιών με σκοπό μόνο την αναμετάδοση αυτών σε εθνικά ή τοπικά μέσα μαζικής ενηεμέρωσης ,τηρώντας όμως κάποιες προυποθέσεις

Σύμφωνα λοιπόν με την Κοινή Υπουργική Απόφαση «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως 30.3.2020» που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ προβλέπονται τα εξής:
ΑΛΛΑ: «Επιτρέπεται η τέλεση λειτουργίας αποκλειστικά προς το σκοπό μετάδοσης από εθνικής ή τοπικής εμβέλειας τηλεοπτικό ή ραδιοφωνικό μέσο, με την παρουσία του απολύτως αναγκαίου προσωπικού του μέσου.  Επιτρέπεται η συνέχιση των διοικητικών λειτουργιών των χώρων θρησκευτικής λατρείας.»

Αυτό δηλαδή σημαίνει ότι όποια Εκκλησία δεχθεί να μεταδόσει τέλεση Θείας Λειτουργίας για λογαριασμό κάποιου σταθμού εθνικής ή τοπικής εμβέλειας, είτε ραδιοφωνικού είτε άλλου θα μπορεί να το κάνει τηρώντας τις προυποθέσεις που ορίζει το ΦΕΚ.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων