17/07/2020 17/07/2020 Άκρα μυστικότητα τηρούν οι τουρκικές αρχές αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο θα καλύπτονται τα ιστορικά ψηφιδωτά του Αγίας Σοφίας τις ώρες που θα τελείται η μουσουλμανική προσευχή. Ο ιστότοπος odatv4.com δημοσιεύει σήμερα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχει ήδη αποφασιστεί ότι θα τοποθετηθεί στον ναό μπροστά από τα ψηφιδωτά ένα σύστημα με ειδικό...
17 Ιουλίου, 2020 - 11:32
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2020 - 11:21

Ειδικό τζάμι θα καλύψει τα ψηφιδωτά

Διαδώστε:
Ειδικό τζάμι θα καλύψει τα ψηφιδωτά

Άκρα μυστικότητα τηρούν οι τουρκικές αρχές αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο θα καλύπτονται τα ιστορικά ψηφιδωτά του Αγίας Σοφίας τις ώρες που θα τελείται η μουσουλμανική προσευχή.
Ο ιστότοπος odatv4.com δημοσιεύει σήμερα πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες έχει ήδη αποφασιστεί ότι θα τοποθετηθεί στον ναό μπροστά από τα ψηφιδωτά ένα σύστημα με ειδικό τζάμι, το οποίο με το πάτημα ενός κουμπιού την ώρα της προσευχής, θα δημιουργεί συσκότιση στο σημείο, “καλύπτοντας” τις αγιογραφίες.
Τις υπόλοιπες ώρες τα ψηφιδωτά θα είναι ορατά στον κόσμο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα την ειδική αυτή κατασκευή ετοιμάζει η κρατική υαλουργία «Şişecam».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων