03/09/2020 03/09/2020 Θλίψη και οργή προκαλούν οι εικόνες που έρχονται στο φως μέσα από την επίσημη σελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου στο facebook όπου δείχνουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε ένα σημαντικό Ορθόδοξο ναό της κατεχόμενης Κύπρου, τον Άγιο Προκόπιο Συγγράσις. Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο ο ναός έχει υποστεί τεράστιες...
03 Σεπτεμβρίου, 2020 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2020 - 17:06

Εικόνες θλίψεις από βυζαντινό ναό στα Κατεχόμενα (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Εικόνες θλίψεις από βυζαντινό ναό στα Κατεχόμενα (ΒΙΝΤΕΟ)

Θλίψη και οργή προκαλούν οι εικόνες που έρχονται στο φως μέσα από την επίσημη σελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου στο facebook όπου δείχνουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί σήμερα σε ένα σημαντικό Ορθόδοξο ναό της κατεχόμενης Κύπρου, τον Άγιο Προκόπιο Συγγράσις.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο σχετικό βίντεο ο ναός έχει υποστεί τεράστιες φθορές και στο εσωτερικό του είναι γεμάτος ακαθαρσίες. Αυτό δείχνει την τραγικότητα της κατάστασης και το πως οι Τούρκοι εισβολείς συμπεριφέρονται στα ιερά σεβάσματα μας. Μάλιστα σε έναν ναό στον οποίο βρίσκεται μια σπάνια τοιχογραφία του Αγίου Προκοπίου, με το κτίσμα να χρονολογείται τον 10 αιώνα.

Πριν από την τουρκική εισβολή του 1974, ο ναός του Αγίου Προκοπίου της Σύγκρασης, αποτελούσε μεγάλο προσκύνημα, ενώ κατά την ημέρα της εορτής του γινόταν μεγάλη πανήγυρη, η δεύτερη μεγαλύτερη της επαρχίας Αμμοχώστου μετά από εκείνη της Μονής του Αποστόλου Βαρνάβα στη Σαλαμίνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων