14/05/2020 14/05/2020 Ο Επίσκοπος Τολιάρας και Ν Μαδαγασκάρης κ Πρόδρομος μιλάει στο Πρακτορείο Ορθοδοξία για την εποχή της πανδημίας και τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί και στην Αφρική. Μάλιστα αναφέρεται και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ιεραπόστολοι αλλά και οι Αφρικανοί λόγω της πείνας, του ανύπαρκτου οδικού δικτύου αλλά και της έλλειψης νερού. “Όποιος δεν έχει ζήσει...
14 Μαΐου, 2020 - 17:29
Τελευταία ενημέρωση: 14/05/2020 - 17:39

Αποκλειστικό “Είμαστε παραδομένοι στα χέρια του Θεού”- Επίσκοπος Τολιάρας

Διαδώστε:
Αποκλειστικό “Είμαστε παραδομένοι στα χέρια του Θεού”- Επίσκοπος Τολιάρας

Ο Επίσκοπος Τολιάρας και Ν Μαδαγασκάρης κ Πρόδρομος μιλάει στο Πρακτορείο Ορθοδοξία για την εποχή της πανδημίας και τις απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί και στην Αφρική.

Μάλιστα αναφέρεται και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ιεραπόστολοι αλλά και οι Αφρικανοί λόγω της πείνας, του ανύπαρκτου οδικού δικτύου αλλά και της έλλειψης νερού.

“Όποιος δεν έχει ζήσει στην Αφρική δε μπορεί να κατανοήσει τι σημαίνουν αυτές οι δυσκολίες λέει ο Θεοφιλέστατος ενώ αναφέρεται ειδικά στην αγάπη του κόσμου για τις Ιερές Ακολουθίες και την Θεία Μετάληψη. Δε μπορεί να συνειδητοποιήσει ο Αφρικανός ότι σταματά τη Θεία Κοινωνία επειδή υπάρχει πανδημία . Ο Αφρικανός πιστεύει πάρα πολύ και αναπαύεται στην Εκκλησία και εμπιστεύεται τη Θεία Κοινωνία και επιδιώκουν την επικοινωνία αυτή με το Θεό” λέει στην τηλεφωνική του συνέντευξη.

Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο σχολιάστηκε στην Ελλάδα , η Θεία Κοινωνία, δήλωσε την πικρία του, για όλους όσους χωρίς να έχουν την βιωματική εμπειρία του Ιερού Μυστηρίου τοποθετήθηκαν λανθασμένα και προκλητικά

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων