04/03/2020 04/03/2020 «Είναι μια δύσκολη ώρα για αυτή την περιοχή και νομίζω ότι η καρδιά όλων των Ελλήνων χτυπάει για αυτόν τον τόπο” ανέφερε με έμφαση από την άκρη της Ελλάδος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος βρέθηκε στον Έβρο και στην “καρδιά” των γεγονότων αλλά και θέλοντας να σταθεί στο πλευρό των δυνάμεων...
04 Μαρτίου, 2020 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2020 - 19:58

Αρχιεπ. Ιερώνυμος «Είναι μια δύσκολη ώρα για αυτή την περιοχή και νομίζω ότι η καρδιά όλων των Ελλήνων χτυπάει για αυτόν τον τόπο”

Διαδώστε:
Αρχιεπ. Ιερώνυμος «Είναι μια δύσκολη ώρα για αυτή την περιοχή και νομίζω ότι η καρδιά όλων των Ελλήνων χτυπάει για αυτόν τον τόπο”

«Είναι μια δύσκολη ώρα για αυτή την περιοχή και νομίζω ότι η καρδιά όλων των Ελλήνων χτυπάει για αυτόν τον τόπο” ανέφερε με έμφαση από την άκρη της Ελλάδος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο οποίος βρέθηκε στον Έβρο και στην “καρδιά” των γεγονότων αλλά και θέλοντας να σταθεί στο πλευρό των δυνάμεων αποτροπής των μεταναστευτικών πιέσεων που ασκεί η Τουρκία στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο Αρχιεπίσκοπος ξεκίνησε την επίσκεψη του από το Πέταλο του Δέλτα του Έβρου (όπως σας ενημέρωσε από την πρώτη στιγμή το Πρακτορείο “Ορθοδοξία”), όπου συνάντησε στρατιωτικούς, αστυνομικούς και πυροσβέστες και σχολίασε την κατάσταση μεταφέροντας τις ευχές του σε όσους κρατούν τα σύνορα.

Στη συνέχεια απηύθυνε μήνυμα από τις Καστανιές του Έβρου ώστε να αναλάβει η Ευρώπη τις ευθύνες της, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου

Επισκεπτόμενος αρχικά τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου έγινε δεκτός με καμπανοκρουσίες και χειροκροτήματα από ιερείς και κατοίκους του χωριού.

Δύο γυναίκες με παραδοσιακές στολές του παρέδωσαν μια μεγάλη ανθοδέσμη ενώ το παρών έδωσαν και οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της περιοχής.

Ακολούθως ο Αρχιεπίσκοπος επισκέφθηκε το Φυλάκιο 1 στις Καστανιές από όπου το πρωί υπάρχουν εντάσεις.

 

«Δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί τους ανθρώπους σαν εργαλείο»

Στις δηλώσεις του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε πως αισθάνεται πολύ συγκίνηση και υπερηφάνεια και ευχαριστεί το Θεό που βρίσκεται στην περιοχή.

«Είναι μια δύσκολη ώρα για αυτή την περιοχή και νομίζω ότι η καρδιά όλων των Ελλήνων χτυπάει για αυτόν τον τόπο και ότι σας αγαπούμε πάρα πολύ» συμπλήρωσε.

«Όταν είναι κανείς σε τέτοια μέρη παίρνει δύναμη παίρνει δύναμη περισσότερη όπου κι αν βρίσκεται» πρόσθεσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημείωσε ότι «είναι μια δύσκολη ώρα και για την περιοχή αυτή και για την εποχή μας διότι όταν βλέπει αυτούς τους ανθρώπους διωγμένους να προσπαθούν κάπου να καταλύσουν, να ακουμπήσουν είναι αλήθεια ότι και η ψυχή μας πονάει».

«Εκείνο που είναι απαράδεκτο στην εποχή μας που θέλουμε να τη λέμε εποχή των ανθρώπινων δικαιωμάτων, είναι ότι δεν μπορεί κανείς, όποια θέση κι αν έχει να χρησιμοποιεί τους ανθρώπους σαν εργαλείο» συμπλήρωσε με νόημα.

«Δεν είναι δυνατόν να υποχωρήσουμε, για αυτό είναι θαυμαστός αυτός ο τόπος, ο στρατός μας, οι άνθρωποι της περιοχής οι οποίοι όλοι σαν ένα σώμα εναντιώθηκαν. Όχι γιατί δεν αγαπάνε τους ανθρώπους, όχι γιατί δεν βλέπουν τα προβλήματά τους αλλά επειδή δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται οι άνθρωποι ως εργαλείο» επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Εδώ είναι η ευθύνη της Ευρώπης, να την παραδεχτούν και τα σύνορα εδώ δεν είναι μόνο ελληνικά είναι ευρωπαϊκά. Δεν επιτρέπεται ούτε η σιωπή ούτε η ανέχεια η ευρωπαϊκή. Δεν θέλουμε χρήματα, δεν θέλουμε στήριξη. Θέλουμε να εφαρμοσθεί το δίκαιο της Ευρώπης» κατέληξε στη δήλωσή του.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ:

 

ΠΗΓΗ: ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 94.5

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων