29/07/2021 29/07/2021 Θλίψει έχει προκαλέσει η κοίμηση του Μητροπολίτη Κινσάσας κυρού Νικηφόρου, ενός Ιεραποστόλου Επισκόπου ο οποίος αφοσίωσε τη ζωή του στη διακονία της Εκκλησίας και τη σπορά του λόγου του Θεού. Μετά την κοίμηση του είπαν για αυτόν: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας: «Ο αείμνηστος Ιεράρχης υπήρξε μια αγία μορφή και από τα σημαντικότερα στελέχη του Αλεξανδρινού Θρόνου. Διηκόνησε με...
29 Ιουλίου, 2021 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 29/07/2021 - 9:25

Είπαν για τον μακαριστό Κινσάσας κυρό Νικηφόρο

Διαδώστε:
Είπαν για τον μακαριστό Κινσάσας κυρό Νικηφόρο

Θλίψει έχει προκαλέσει η κοίμηση του Μητροπολίτη Κινσάσας κυρού Νικηφόρου, ενός Ιεραποστόλου Επισκόπου ο οποίος αφοσίωσε τη ζωή του στη διακονία της Εκκλησίας και τη σπορά του λόγου του Θεού.

Μετά την κοίμηση του είπαν για αυτόν:

Πατριαρχείο Αλεξανδρείας: «Ο αείμνηστος Ιεράρχης υπήρξε μια αγία μορφή και από τα σημαντικότερα στελέχη του Αλεξανδρινού Θρόνου. Διηκόνησε με αφοσίωση προσφέροντας ταπεινά τον εαυτό του θυσία στην Ιεραποστολή της Αφρικής».

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος: Με τον ιεραποστολικό του ζήλο, την εργατικότητα, την εκπαιδευτική εμπειρία, την απλότητα του χαρακτήρα και την ορθόδοξη πνευματικότητά του, συνεισέφερε ουσιαστικά στη μόρφωση και την πνευματική καλλιέργεια των νέων. Η Εκκλησία της Αλβανίας τον μνημονεύει με ευγνωμοσύνη. Ο Κύριος, τον οποίο με όλη του την ψυχή αγάπησε και με αυτοθυσία διακόνησε σε απαιτητικές περιοχές, ας αναπαύει ἐν σκηναῖς δικαίων την ευγενή ψυχή του».

Μητροπολίτης Καμερούν Γρηγόριος: “Πιστός, σιωπηλός και υπομονετικός εργάτης ουδεμία άλλη μέριμνα υπήρχε δι’ εσέ εκτός των αναγκών και των προβλημάτων του αμπελώνος σου”.

Μητρόπολη Αξώμης: “Το Δευτερόθρονο Πατριαρχείο μας είναι πολύ πτωχότερο. Ο αδελφός μας, Σεβασμ. Μητροπολίτης Κινσάσας κυρός Νικηφόρος «έφυγε» για την Βασιλεία του Θεού, νικημένος από covid. Η λύπη του Μακαριωτάτου Προκαθημένου μας και όλων των αδελφών στην Ιερά Σύνοδο είναι βαθύτατη. Η πανδημία μάς στέρησε ένα πολυτιμότατο στέλεχος, έναν αγιώτατο μοναχό και ιεραπόστολο Ιεράρχη. Καλή Ανάσταση δεσπότη μας Νικηφόρε! Αναπαύσου στην αγκαλιά του Χριστού που αγάπησες και κήρυξες στην Εκκλησία του Κονγκό! Θα σε μνημονεύουμε πάντοτε!”

Ο μακαριστός ιεραπόστολος ιεράρχης είχε παραχωρήσει μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις τον Μάιο του 2020 στο Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ (ope.gr) και τη δημοσιογράφο Μαρία Γιαχνάκη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ –  Θλίψη για την εκδημία του Μητροπολίτη Κινσάσας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων