09/11/2019 09/11/2019 Για τον μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Περιστερίου κυρό Χρυσόστομο μίλησαν στην κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία και στον Αντώνη Μακατούνη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και οι Μητροπολίτες Άρτης και Πρεβέζης. Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Προσκυνηματικού Τουρισμού που διεξάγεται στην Ήπειρο. “Ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα της εκκλησίας με ένα...
09 Νοεμβρίου, 2019 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2019 - 16:22

Είπαν για τον μακαριστό Μητρ. πρώην Περιστερίου (βίντεο)

Διαδώστε:
Είπαν για τον μακαριστό Μητρ. πρώην Περιστερίου (βίντεο)

Για τον μακαριστό Μητροπολίτη πρώην Περιστερίου κυρό Χρυσόστομο μίλησαν στην κάμερα του Πρακτορείου Ορθοδοξία και στον Αντώνη Μακατούνη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και οι Μητροπολίτες Άρτης και Πρεβέζης.

Οι δηλώσεις έγιναν στο περιθώριο του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Προσκυνηματικού Τουρισμού που διεξάγεται στην Ήπειρο.

“Ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα της εκκλησίας με ένα έργο σπουδαίο αλλά κυρίως εκεί που τον θαυμάζαμε και τον καμαρώναμε ήταν οι θεολογικές του γνώσεις και η γνησιότητα της θεολογίας”, είπε χαρακτηριστικά ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

 

“Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι εδώ γιατί όπως ξέρετε προήρχετο από τη Μεγαλόχαρη της Άρτας, είχε έρθει το καλοκαίρι και έκατσε 3 εβδομάδες, ξεκουράστηκε, τον είδαμε… Ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας ο Θεός να αναπαύσει τη ψυχούλα του και να τον ανταμείψει για όσους κόπους κατέβαλε για τη δόξα του Θεού και της Εκκλησίας”, είπε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης.

 

 

Για τη μεγάλη αγάπη που είχε στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Άρτα ο Μακαριστός Μητροπολίτης πρώην Περιστερίου κυρός Χρυσόστομος μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα του πρακτορείου Ορθοδοξία και τον Αντώνη Μακατούνη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ.Χρυσόστομος.”Μου έχει μείνει η  απλότητα του, η γνώση του στο κανονικό δίκαιο και η συνολική προσφορά του στο χώρο της εκκλησίας. Με περιέβαλε με αγάπη και μου θύμιζε ότι πρέπει κι εγώ να γίνω Ηπειρώτης γιατί δεν έχω καταγωγή από εδώ. Μου έλεγε να περιβάλλω με αγάπη τους ανθρώπους της Ηπείρου…” , είπε ο Σεβασμιώτατος.

Δείτε τη δήλωσή του:

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων