03/11/2020 03/11/2020 Στην εκπομπή “Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία ο Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος ήταν καλεσμένος της Μαρίας Γιαχνάκη και σχολίασε το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βιέννη και την παρουσία του Ισλάμ στην Ευρώπη γενικότερα.  Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε ως “Είσοδο σε μια νέα φάση στην Ευρώπη μετά τα χτυπήματα σε Γαλλία...
03 Νοεμβρίου, 2020 - 14:36
Τελευταία ενημέρωση: 03/11/2020 - 15:53

“Σε νέα φάση η Ευρώπη μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα”

Διαδώστε:
“Σε νέα φάση η Ευρώπη μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα”

Στην εκπομπή “Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία ο Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Πέτρος Παναγιωτόπουλος ήταν καλεσμένος της Μαρίας Γιαχνάκη και σχολίασε το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βιέννη και την παρουσία του Ισλάμ στην Ευρώπη γενικότερα. 

Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε ως “Είσοδο σε μια νέα φάση στην Ευρώπη μετά τα χτυπήματα σε Γαλλία και Ευρώπη. Ο Ισλαμικός Ριζοσπαστισμός εντείνει τη στάση του. Το Ισλάμ στην Ευρώπη είναι παλαιά ιστορία, όμως οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ότι ένα κομμάτι του διεκδικεί ένα καινούργιο ρόλο. Το Ισλάμ είναι ένα πολύ μεγάλο μέγεθος και θέλει προσοχή όταν μιλάμε για αυτό, θα ήταν άδικο να ταυτίσουμε το Ισλάμ με την τρομοκρατία. Υπάρχουν τμήματα του μουσουλμανικού κόσμου που αισθάνονται οργή απένταντι στο δυτικό πολιτισμό.

Ο Καθηγητής επεσήμανε ότι: “Μεγάλο κενό που παρουσιάζει ο δυτικός πολιτισμός για αυτό και τα παιδιά του αποφασίζουν να ριζοσπαστικοποιηθούν εναντίον τους και να καλύψουν το κενό στη ζωή τους με το να ασπάζονται μια εξτρεμιστική ισλαμική οργάνωση. Είναι ένα ζήτημα το οποίο η Ευρώπη έρχεται να το κοιτάξει κατάματα και να το αντιμετωπίσει.

Υπάρχει μια συνάντηση δυο κόσμων στην Ευρώπη” σημείωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος επεξηγώντας ότι “υπάρχει ο κόσμος των ατομικών δικαιωμάτων και αυτός της ισχυρής παράδοσης του Ισλάμ εκεί όπου οι πιστοί είναι προσηλωμένοι”.

Είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι ακούγονται φωνές να δοθεί πάλι η θρησκευτική ταυτότητα της Ευρώπης και να φύγει από την θρησκευτική ουδετερότητα, το σκηνικό έχει αλλάξει και πιστευω ότι θα δούμε μέτρα προς αυτήν την κατάσταση.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων