12/08/2020 12/08/2020 Στο στόχαστρο ιερόσυλων βρέθηκε το εκκλησάκι  της Παναγίας της Ρόκας στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου, καθώς άγνωστοι έβαλαν φωτιά πυρπολώντας ακόμα και την Αγία Τράπεζα. Αξιοθαύμαστο είναι ωστόσο, ότι ενώ όλα  έγιναν στάχτη οι δύο εικόνες της Υπεραγίας Θεοτόκου, που ήταν τοποθετημένες πάνω στην Αγία Τράπεζα, δεν έπαθαν το παραμικρό. Τη μεγάλη καταστροφή διαπίστωσε η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου...
12 Αυγούστου, 2020 - 14:19
Τελευταία ενημέρωση: 12/08/2020 - 14:34

Έκαψαν την Αγία Τράπεζα -Σώθηκαν οι εικόνες της Παναγίας

Διαδώστε:
Έκαψαν την Αγία Τράπεζα -Σώθηκαν οι εικόνες της Παναγίας

Στο στόχαστρο ιερόσυλων βρέθηκε το εκκλησάκι  της Παναγίας της Ρόκας στον Προφήτη Ηλία Ηρακλείου, καθώς άγνωστοι έβαλαν φωτιά πυρπολώντας ακόμα και την Αγία Τράπεζα. Αξιοθαύμαστο είναι ωστόσο, ότι ενώ όλα  έγιναν στάχτη οι δύο εικόνες της Υπεραγίας Θεοτόκου, που ήταν τοποθετημένες πάνω στην Αγία Τράπεζα, δεν έπαθαν το παραμικρό.

Τη μεγάλη καταστροφή διαπίστωσε η αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του Προφήτη Ηλεία κ. Χριστίνα Ανωγειανάκη, που ανέβηκε στο εκκλησάκι  για να θυμιάσει και να προσευχηθεί.

Όπως γράφει το neakriti.gr , επικαλούμενο τη μαρτυρία της κ. Ανωγειανάκη, η μυρωδιά του καμένου έντονη και η εικόνα σοκαριστική. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία, η πυροσβεστική και οι δύο ιερείς της ενορίας του Προφήτη Ηλία, ο π. Στυλιανός και ο π. Κυριάκος.

Το ιστορικό εκκλησάκι, που βρίσκεται κάτω από το Παλάτι του Νικηφόρου Φωκά, ήταν εύκολα προσβάσιμο, καθώς δεν κλειδώνεται για να μπορούν οι πιστοί (καθώς και οι επισκέπτες), που σύμφωνα με πληροφορίες είναι αρκετοί, να μπαίνουν ελεύθερα και να ανάβουν το κεράκι τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες χρήματα στο παγκάρι δεν υπήρχαν για να πάρουν

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων