23/09/2019 23/09/2019 Εκατοντάδες Χριστιανοί βγήκαν χθες Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στους δρόμους πολλών πόλεων της Αιθιοπίας, διαμαρτυρόμενοι για τις διώξεις τις οποίες υφίστανται που αγγίζουν τα όρια πογκρόμ. Από τον περασμένο Ιούλιο στην χώρα, περισσότεροι από 100 Χριστιανοί έχουν βρει τραγικό θάνατο για την πίστη τους, ενώ 30 εκκλησίες έχουν καταστραφεί. Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αιθιοπίας συναντήθηκαν...
23 Σεπτεμβρίου, 2019 - 8:52
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2019 - 11:29

Εκατόμβη νεκρών Χριστιανών στην Αιθιοπία- Καίνε εκκλησίες

Διαδώστε:
Εκατόμβη νεκρών Χριστιανών στην Αιθιοπία- Καίνε εκκλησίες

Εκατοντάδες Χριστιανοί βγήκαν χθες Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου στους δρόμους πολλών πόλεων της Αιθιοπίας, διαμαρτυρόμενοι για τις διώξεις τις οποίες υφίστανται που αγγίζουν τα όρια πογκρόμ.


Από τον περασμένο Ιούλιο στην χώρα, περισσότεροι από 100 Χριστιανοί έχουν βρει τραγικό θάνατο για την πίστη τους, ενώ 30 εκκλησίες έχουν καταστραφεί.


Ιεράρχες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αιθιοπίας συναντήθηκαν με αξιωματούχους της κυβέρνησης νωρίτερα αυτό το μήνα για να συζητήσουν πώς οι Χριστιανοί θα μπορούσαν να προστατευθούν καλύτερα από την αύξηση της εθνοτικής και πολιτικής βίας.


Οι πορείες απαγορεύτηκαν στην Αντίς Αμπέμπα, στην πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, και στην περιφέρεια Ορόμια. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, τα δίκτυα των μέσων ενημέρωσης που ανήκουν στην κυβέρνηση δεν μεταδίδουν τις διαμαρτυρίες αυτές.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων