14/01/2024 14/01/2024 Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, καθώς επίσης και της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας, πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Επιδαύρου για την 202η επέτειο της Α΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων. Η κυρία Σακελλαροπούλου παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι...
14 Ιανουαρίου, 2024 - 14:49
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2024 - 15:35

Εκδηλώσεις για τη 202η επέτειο της Α’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων παρουσία της ΠτΔ

Διαδώστε:
Εκδηλώσεις για τη 202η επέτειο της Α’ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων παρουσία της ΠτΔ

Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, καθώς επίσης και της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας, πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Επιδαύρου για την 202η επέτειο της Α΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων.

Η κυρία Σακελλαροπούλου παρακολούθησε τη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στην Αναθηματική στήλη στην πλατεία της Α’ Εθνοσυνέλευσης.

Τη δοξολογία και την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ενώ έψαλλε χορός από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος, Τμήματος Λυγουριού με χοράρχη τον Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ναυπλίου και Καθηγητή της Σχολής Δημήτριο Καρκαλάτο.

Ακολούθως η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τη Μόνιμη Έκθεση τον Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.

Σε δήλωση της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «η σημερινή επέτειος μας θυμίζει τον ένδοξο αγώνα των Ελλήνων και τις καταβολές της συνύπαρξής μας».

Αναλυτικά η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου:

«Το Σύνταγμα της Επιδαύρου συνιστά την ιδρυτική πράξη του ελληνικού συνταγματισμού. Αποτυπώνει τη βούληση των Ελλήνων όχι μόνο για την ανεξαρτησία, αλλά και για πολιτική κυριαρχία και ελευθερία. Το “Προσωρινόν πολίτευμα της Ελλάδας”, μαζί με τη Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας, εμφορείται από τις αξίες του Διαφωτισμού και των μεγάλων επαναστάσεων. Στις αρχές του τέθηκαν τα θεμέλια του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Η σημερινή επέτειος μας θυμίζει τον ένδοξο αγώνα των Ελλήνων και τις καταβολές της συνύπαρξής μας».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων