08/04/2024 08/04/2024 Εορτάσθηκε στα οχυρά «ΛΙΣΣΕ», «ΡΟΥΠΕΛ», «ΝΥΜΦΑΙΑΣ», «ΟΧΥΡΟ» (ΙΣΤΙΜΠΕΗ) και «ΕΧΙΝΟΣ» η 83η επέτειος από την Μάχη των Οχυρών, η οποία διεξήχθη από τις 06 έως τις 09 Απριλίου του 1941. Κατά τον επετειακό εορτασμό, την Κυριακή 7 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των Αξιωματικών και Οπλιτών του Ελληνικού Στρατού, οι οποίοι...
08 Απριλίου, 2024 - 19:48
Τελευταία ενημέρωση: 08/04/2024 - 18:43

Εκδηλώσεις για την 83η Επέτειο της Μάχης των Οχυρών

Διαδώστε:
Εκδηλώσεις για την 83η Επέτειο της Μάχης των Οχυρών

Εορτάσθηκε στα οχυρά «ΛΙΣΣΕ», «ΡΟΥΠΕΛ», «ΝΥΜΦΑΙΑΣ», «ΟΧΥΡΟ» (ΙΣΤΙΜΠΕΗ) και «ΕΧΙΝΟΣ» η 83η επέτειος από την Μάχη των Οχυρών, η οποία διεξήχθη από τις 06 έως τις 09 Απριλίου του 1941.

Κατά τον επετειακό εορτασμό, την Κυριακή 7 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των Αξιωματικών και Οπλιτών του Ελληνικού Στρατού, οι οποίοι αμύνθηκαν και υπερασπίστηκαν τα Oχυρά, τον Απρίλιο του 1941.

Την τελετή στο οχυρό «ΡΟΥΠΕΛ», τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Κοινοβουλευτικού Κόμματος Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα «ΝΙΚΗ» κ. Δημήτριος Νατσιός, ο Βουλευτής Σερρών κ. Κωνσταντίνος Μπούμπας, ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Γεώργιος Τάτσιος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού (Γ΄ΣΣ/NRDC-GR) «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης, ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, εν ενεργεία Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, εν αποστρατεία Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.

Στην τελετή στο οχυρό «ΝΥΜΦΑΙΑΣ», παρέστησαν Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, ο Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ) «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγος Σταύρος Παπασταθόπουλος, o Σοφολογιότατος Τοποτηρητής Μουφτής Κομοτηνής Δρ. Χαλήλ Τζιχάτ, εν ενεργεία Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς και των Σωμάτων Ασφαλείας, εν αποστρατεία Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων