02/05/2022 02/05/2022 Με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος Αυστραλίας και πολιτιστικών φορέων της περιοχής ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διήμερες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την γιορτή του Αγίου Αθανασίου Λαβάρων. Σύμφωνα με την Ιστορία στις 2 Μάϊου 1821, ημέρα Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου οι κάτοικοι παγίδευσαν τον πολυάριθμο Τουρκικό στρατό, που κινούνταν προς...
02 Μαΐου, 2022 - 21:40
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2022 - 21:46

Εκδηλώσεις για την επέτειο μάχης στη θέση Κουρί στα Λάβαρα Σουφλίου

Διαδώστε:
Εκδηλώσεις για την επέτειο μάχης στη θέση Κουρί στα Λάβαρα Σουφλίου

Με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος Αυστραλίας και πολιτιστικών φορέων της περιοχής ολοκληρώθηκαν σήμερα οι διήμερες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την γιορτή του Αγίου Αθανασίου Λαβάρων.

Σύμφωνα με την Ιστορία στις 2 Μάϊου 1821, ημέρα Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου οι κάτοικοι παγίδευσαν τον πολυάριθμο Τουρκικό στρατό, που κινούνταν προς την ηπειρωτική Ελλάδα για να καταπνίξει την επανάσταση στο δάσος “ΚΟΥΡΙ”.

Επί δύο ημέρες οι Τούρκοι πανικόβλητοι προσπαθούσαν να βγουν από το δάσος και όσοι γλίτωσαν πήγαν στο ορεινό χωριό Μαυροκκλήσι, του Δήμου Σουφλίου. Στη θέση «Κουρί» ακόμα βρίσκονται σπαθιά και καρυοφύλλια του ’21.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον παλαιό ιερό ναό, ο οποίος σύμφωνα με την παράδοση χτίστηκε από τους κατοίκους του χωριού ως εκδήλωση ευγνωμοσύνης για τη βοήθεια, που παρείχαν τα θεία, κατά τη διάρκεια της διήμερης μάχης στην θέση «Κουρί» τον Μάιο του 1821.

Ακολούθησε λιτανεία της εικόνας και κατάθεσή στεφάνων στο Ηρώο του χωριού.

Πηγή: www.ertnews.gr

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων