03/09/2023 03/09/2023 Με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, το 79ο Αρχιερατικό Μνημόσυνο και το Επιμνημόσυνο Αρχιερατικό Τρισάγιο στο Μνημείο των Θυμάτων, από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για τα 149 θύματα, που μαρτύρησαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 2 Σεπτεμβρίου 1944 στο Χορτιάτη. Ακολούθησε κατάθεση...
03 Σεπτεμβρίου, 2023 - 18:45
Τελευταία ενημέρωση: 03/09/2023 - 18:37

Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Διαδώστε:
Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη

Με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, το 79ο Αρχιερατικό Μνημόσυνο και το Επιμνημόσυνο Αρχιερατικό Τρισάγιο στο Μνημείο των Θυμάτων, από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για τα 149 θύματα, που μαρτύρησαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 2 Σεπτεμβρίου 1944 στο Χορτιάτη.

Ακολούθησε κατάθεση στεφώνων στο Μνημείο των Θυμάτων, όπου πραγματοποιήθηκε προσκλητήριο νεκρών, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους και ανακρούσθηκε ο Εθνικός Ύμνος. 79ο Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τα 149 τραγικά θύματα !

«Τιμούμε και φέτος τα 149 θύματα του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη, κρατώντας έτσι άσβεστη τη μνήμη τους, όπως κάθε χρόνο. Είναι το δικό μας χρέος απέναντι σε όσους θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους για να είμαστε σήμερα όλοι εμείς ελεύθεροι, σε μια κυρίαρχη και ισχυρή πατρίδα. Η θηριωδία, που χαρακτήρισε τον Χορτιάτη μαρτυρικό, υπενθυμίζει σε όλους μας τα δεινά του πολέμου, του φασισμού και της μισαλλοδοξίας», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, μετά το πέρας των εκδηλώσεων για την επέτειο των 79 χρόνων από το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων