23/10/2021 09/11/2021 Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 στην αίθουσα τελετών του Πνευματικού Κέντρου Κωνσταντινουπολιτών, στην οδό Σούτσου στην Αθήνα, η εκδήλωση προς τιμήν των τριάντα ετών Πατριαρχίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, με την συνεργασία των Συνδέσμων/Συλλόγων, της Εστίας Θεολόγων Χάλκης, Μεγαλοσχολιτών, Ζαππίδων, Ζωγραφειωτών, Ιωακειμιάδων, και Κεντρικιάδων. Ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, ως εκπρόσωπος...
23 Οκτωβρίου, 2021 - 13:49
Τελευταία ενημέρωση: 09/11/2021 - 23:14

Εκδήλωση για τα 30 έτη Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα

Διαδώστε:
Εκδήλωση για τα 30 έτη Πατριαρχίας του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθήνα

Πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 στην αίθουσα τελετών του Πνευματικού Κέντρου Κωνσταντινουπολιτών, στην οδό Σούτσου στην Αθήνα, η εκδήλωση προς τιμήν των τριάντα ετών Πατριαρχίας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, με την συνεργασία των Συνδέσμων/Συλλόγων, της Εστίας Θεολόγων Χάλκης, Μεγαλοσχολιτών, Ζαππίδων, Ζωγραφειωτών, Ιωακειμιάδων, και Κεντρικιάδων.

Ο Σεβασμιωτάτος Μητροπολίτης Ανδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος, ως εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. ανέγνωσε τον Πατριαρχικό Χαιρετισμό. Κατόπιν τον λόγο έλαβαν ο κ. Ν. Κόλμαν ως ο συντονιστής της οργάνωσης της εκδήλωσης. Στην συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών και οικοδεσπότης, ο κ. Ν. Ουζούνογλου. Παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Σοφία Κωστίδου, αδελφή του Μ. Κωστίδη, δημοσιογράφου, με καταγωγή την Χάλκη.

Παρουσιάστηκε η βιντεοσκοπημένη ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Δεληκωνσταντή, με θέμα: Το Όραμα του Οικ. Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου για την Παιδεία.

Στην συνέχεια ομίλησε ο Πρόεδρος της Εστίας, κ. Νικ. Ξεξάκης με θέμα: Ο Οικ. Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η Χαλκίτιδα Θεολογική Σχολή.

Τελευταίος ομιλητής ήταν ο κ. Σταύρος Γιωλτζόγλου, τέως σύμβουλος Παιδείας του Ελλ. Προξενείου Κωνσταντινούπολης με θέμα: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος και η Ομογενειακή Παιδεία κατά την δεκαετία 2010-2020.

Στο τέλος οφφικιάλοι Κωνσταντινουπολίτες ψάλτες, έψαλλαν Βυζαντινούς Ύμνους, όπως και τον Πολυχρονισμό του Οικ. Πατριάρχου, με τον οποίο έληξε η εκδήλωση.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων