13/02/2019 13/02/2019 Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, στην Παλαιά Αίθουσα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδήλωση μιας σειράς ομιλιών με θέματα που αφορούν γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Κολυμβαρίου σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του παιδιού» και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης. Ομιλήτρια ήταν η κ. Ειρήνη Μαρκουλάκη, Ψυχολόγος...
13 Φεβρουαρίου, 2019 - 19:44
Τελευταία ενημέρωση: 13/02/2019 - 19:45

Εκδήλωση στην ΟΑΚ για την ενδοσχολική βία

Διαδώστε:
Εκδήλωση στην ΟΑΚ για την ενδοσχολική βία

Τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, στην Παλαιά Αίθουσα της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδήλωση μιας σειράς ομιλιών με θέματα που αφορούν γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές, που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Κολυμβαρίου σε συνεργασία με το «Χαμόγελο του παιδιού» και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.

Ομιλήτρια ήταν η κ. Ειρήνη Μαρκουλάκη, Ψυχολόγος και συνεργάτιδα στο «Χαμόγελο του παιδιού», η οποία ανέλυσε το θέμα: «Ενδοσχολική βία και εκφοβισμός», ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί την εκπαιδευτική κοινότητα και βρίσκεται δραματικά στην επικαιρότητα.

Η κ. Μαρκουλάκη έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή στην ιστορία του Οργανισμού «Χαμόγελο του παιδιού», εξηγώντας ταυτοχρόνως τον τρόπο λειτουργίας του και υπενθυμίζοντας τη δυνατότητα χρήσης της Εθνικής Γραμμής 1056, για αναφορά προβλημάτων και περιπτώσεων ανάγκης άμεσης προστασίας και παροχής βοήθειας στα παιδιά.

Παράλληλα, η ομιλήτρια διευκρίνισε τους όρους «ενδοσχολική βία» (“school violence”) και «εκφοβισμός» (“bullying”), ανέφερε τις μορφές και τα βασικά χαρακτηριστικά της ενδοσχολικής βίας, το γεγονός πως συνδέονται με την εμφάνιση δυσκολιών στην ομαλή ανάπτυξη των παιδιών, καθώς και τις συνέπειες σε θύτη και θύμα.

 

 

Ενδιαφέρον παρουσίασε και η προβολή οπτικοακουστικού υλικού υπό τη μορφή θεάτρου σκιών με θεματολογία που αφορούσε τα θέματα που αναφέρονται παραπάνω.

Ακολούθησε συζήτηση, στην οποία επισημάνθηκε η ανάγκη καλλιέργειας πνεύματος σεβασμού και αλληλεγγύης στη ψυχοσύνθεση των μαθητών, ώστε μέσα από τη δύναμη της παιδείας να προλαμβάνονται, αλλά και να «θεραπεύονται» ανάλογα περιστατικά.

Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί για τις 4 Μαρτίου τρέχοντος έτους στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, με θέμα την ασφάλεια πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων