30/05/2021 30/05/2021 Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. διοργάνωσαν εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως για εικοστή έβδομη χρονιά , στις 29 Μαΐου 2021, στην πλατεία Συντάγματος, γεγονός καίριας ιστορικής σημασίας για τον ελληνισμό, που σχετίζεται άμεσα με την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση. Η μουσική εκδήλωση περιλάμβανε βυζαντινούς Θεομητορικούς ύμνους, θρήνους της...
30 Μαΐου, 2021 - 11:56
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2021 - 11:28

Εκδήλωση του Δήμου Ναυπλιέων για την Άλωση της Πόλης

Διαδώστε:
Εκδήλωση του Δήμου Ναυπλιέων για την Άλωση της Πόλης

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. διοργάνωσαν εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως για εικοστή έβδομη χρονιά , στις 29 Μαΐου 2021, στην πλατεία Συντάγματος, γεγονός καίριας ιστορικής σημασίας για τον ελληνισμό, που σχετίζεται άμεσα με την επέτειο των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Η μουσική εκδήλωση περιλάμβανε βυζαντινούς Θεομητορικούς ύμνους, θρήνους της Αλώσεως από διάφορες περιοχές του ελληνισμού ( Θράκη, Μακεδονία, Μικρά Ασία, Κύπρο, Κρήτη, Πελοπόννησο, κ.α.), παραδοσιακά τραγούδια Κωνσταντινουπόλεως και Προποντίδος, καθώς και νεότερα έντεχνα και λαϊκά, αναφερόμενα στο γεγονός της Αλώσεως, για την Πόλη, το Βόσπορο και την Αγιά Σοφιά με το μουσικό σχήμα « ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ», συνοδεία μουσικών και ορχήστρας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κατά της διάδοσης του Κορονοϊού.

Παρακολουθήστε:

Δείτε φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων