31/03/2024 01/04/2024 Με επιτυχία διεξήχθη στα Τρίκαλα το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 η μουσικολογική ημερίδα που διοργάνωσε το Σωματείο Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» σε συνεργασία με τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, τον Δήμο Τρικάλων και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης...
31 Μαρτίου, 2024 - 16:26
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2024 - 0:36

Εκδήλωση του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων για τα 50 χρόνια Αρχιερωσύνης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Διαδώστε:
Εκδήλωση του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων για τα 50 χρόνια Αρχιερωσύνης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου

Με επιτυχία διεξήχθη στα Τρίκαλα το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 η μουσικολογική ημερίδα που διοργάνωσε το Σωματείο Ιεροψαλτών Νομού Τρικάλων «Ιωάννης ο Δαμασκηνός» σε συνεργασία με τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, τον Δήμο Τρικάλων και την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης και η οποία ήταν αφιερωμένη στα 50 χρόνια αρχιερωσύνης του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, με τίτλο «Ωδή ευχαριστήριος».

Κατά την ημερίδα διαβάστηκε η επιστολή που εστάλη από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Επίσης ακούστηκαν οι εμπεριστατωμένες εισηγήσεις:

α) από τον Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού θρόνου Νεκτάριο Πάρη καθηγητή Βυζαντινής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

β) από τον Άρχοντα Πρωτέκδικο της ΜτΧΕ κ. Χαράλαμπο Σιούφα

και γ) από τον καθηγητή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης π. Σπυρίδωνα Σπύρου.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων κ. Αθανάσιος Γ Δημητρίου, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Κανίνας, η Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρύσα Ντιντή ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μιχάλης Λάππας.

Επίσης παρέστησαν ο Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Τρικάλων π. Αθανάσιος Τύμπας ο Προεδρος του Συλλόγου «Φίλων του Θεραπευτηρίου χρονίων Παθήσεων Τρικάλων» κ. Νίκος Ευθυμιάδης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Τρικάλων-Διευθυντής Παθολογίας του ΕΣΥ κ Αθανάσιος Ζαχαράκης, εκπρόσωποι Στρατού και Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας έψαλλαν η Χορωδία του Σωματείου Ιεροψαλτών και η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων