02/03/2021 02/03/2021 Στο Κίεβο εκδόθηκε δεύτερος τόμος του εκδοτικού πρότζεκτ «Αγιορείτικο προσευχητάριο» με ονομασία «Αγιορείτικοι χαιρετιστηρίοι οίκοι» (Afonsky akafistnyk). Ο πρώτος τόμος με ονομασία «Προσευχητάριο του αγιορείτου προσκυνητή» εκδοθηκε το 2018. Και τα δυο βιβλία είναι έργο και αποτέλεσμα της συνεργασίας της επαρχίας του Λβιβ, με ευλογία του Μητροπολίτη κ. Φιλάρετου, του Ιδρύματος «Η Ορθόδοξη κληρονομία της...
02 Μαρτίου, 2021 - 15:22
Τελευταία ενημέρωση: 02/03/2021 - 15:02

Εκδόθηκε στο Κίεβο ο Β’ τόμος του “Αγιορείτικου Προσευχηταρίου”

Διαδώστε:
Εκδόθηκε στο Κίεβο ο Β’ τόμος του “Αγιορείτικου Προσευχηταρίου”

Στο Κίεβο εκδόθηκε δεύτερος τόμος του εκδοτικού πρότζεκτ «Αγιορείτικο προσευχητάριο» με ονομασία «Αγιορείτικοι χαιρετιστηρίοι οίκοι» (Afonsky akafistnyk).

Ο πρώτος τόμος με ονομασία «Προσευχητάριο του αγιορείτου προσκυνητή» εκδοθηκε το 2018. Και τα δυο βιβλία είναι έργο και αποτέλεσμα της συνεργασίας της επαρχίας του Λβιβ, με ευλογία του Μητροπολίτη κ. Φιλάρετου, του Ιδρύματος «Η Ορθόδοξη κληρονομία της Ουκρανίας στο Άγιον Όρος» και της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους, η οποία παρείχε και για τις δυο εκδόσεις τις γκραβούρες από το ψηφιακό αρχείο της.

Η παρούσα έκδοση περιέχει τους χαιρετισμούς προς τις θαυματουργές εικόνες της Παναγίας «Παντάνασσας», «Πορταΐτισσας», «Τριχερούσας», «Γοργοεπήκοου», στον Άγιο Νικόλαο και τον Άγιο Παντελεήμονα, καθώς και τους παρακλητικούς κανόνες στην Αγία Άννα και τον Άγιον Παΐσιο.

Επίσης την Ακολουθία της Θείας Μεταλήψεως και τις Ευχαριστήριες ευχές μετά την Θεία Μετάληψη. Στο τέλος του εν λόγω βιβλίου πρόσθεσαν τον Εορτολόγιο Αγιορειτών Αγίων, τις κύριες Πανηγύρεις των Ιερών Μονών και δίπτυχο με τα ονόματα.

Οι συντάκτες των δυο τόμων είναι ο Μητροπολίτης Λβιβ και Γαλικίας κ. Φιλάρετος και ο Andriy Us, o διευθυντής του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Η Ορθόδοξη κληρονομία της Ουκρανίας στο Άγιον Όρος».

Το εκδοτικό πρότζεκτ είναι αφιερωμένο στην μνήμη του Μητροπολίτη Κίεβου και πάσης Ουκρανίας Βλαδίμηρο (Sobodan) και των Γερόντων Αρχιμανδρίτη Αιμίλιο Σιμωνοπετρίτη ( +2019), Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Δοχειαρίτη (+2018), Αρχιμανδρίτη Ιερεμία, Καθηγούμενο στης Ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονα, Ιερομόναχο Θωμά, αδελφότητα Θωμάδων (+2016), μοναχό Ιωσήφ Βατοπαιδίνο (+2009) και μοναχό Μωυσή Αγιορείτη (+2014).

Οι εκδότες θερμά εκφράζουν τις ευχαριστίες τους στην Ιερά Μονή Σιμωνόπετρας  που έλαβε μέρος σε αυτό το πρόζεκτ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων