21/04/2020 21/04/2020 Στο έλεος του Θεού βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες Χριστιανοί σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού σε αρκετές χώρες έχει εντείνει τις διώξεις εναντίον τους. Κυρίως στην Κίνα και στο Ιράν, χώρες οι οποίες έχουν χιλιάδες κρούσματα και θανάτους οι αρχές στοχοποιούν τις χριστιανικές κοινότητες ακόμα περισσότερο. «Κάθε μέρα μας είναι κι...
21 Απριλίου, 2020 - 10:14
Τελευταία ενημέρωση: 21/04/2020 - 10:34

«Εκεί που Ανάσταση αργεί και κάθε μέρα είναι κι ένας Γολγοθάς» – Πώς η πανδημία εντείνει τις διώξεις εναντίον των Χριστιανών

Διαδώστε:
«Εκεί που Ανάσταση αργεί και κάθε μέρα είναι κι ένας Γολγοθάς» – Πώς η πανδημία εντείνει τις διώξεις εναντίον των Χριστιανών

Στο έλεος του Θεού βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες Χριστιανοί σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού σε αρκετές χώρες έχει εντείνει τις διώξεις εναντίον τους.

Κυρίως στην Κίνα και στο Ιράν, χώρες οι οποίες έχουν χιλιάδες κρούσματα και θανάτους οι αρχές στοχοποιούν τις χριστιανικές κοινότητες ακόμα περισσότερο.

«Κάθε μέρα μας είναι κι ένας Γολγοθάς. Η κατάσταση με την πανδημία μας βρίσκει στο έλεος Θεού και ανθρώπων. Οι διώξεις έχουν ενταθεί» δηλώνει χαρακτηριστικά ένας πιστός στο Ιράν, μια χώρα που έχει πληγεί σημαντικά,
Σύμφωνα με την Οργάνωση opendoorsusa.org, η οποία παρακολουθεί την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι Χριστιανοί σε περισσότερες από 60 χώρες, αναφέρει στην τελευταία της έκθεση ότι οι πιστοί που, ήδη ζούσαν σε καθεστώς διώξεων και βασανισμών θεωρούν ότι η ζωή τους γίνεται ακόμα πιο δύσκολη μέσα στην πανδημία.

«Η κατάστασή τους επιδεινώνεται δραματικά. Σε μέρη όπως η Βόρεια Κορέα, το Ιράν και το Πακιστάν, οι Χριστιανοί θεωρούνται ήδη πολίτες δεύτερης κατηγορίας, προδότες και άπιστοι» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση και προστίθεται ότι η πλειοψηφία των χωρών στις οποίες είναι επικίνδυνο να είναι κανείς Χριστιανός, μαστίζονται από τον COVID-19.

Στις χώρες αυτές οι Χριστιανοί είναι πιο πιθανό να εμφανίσουν διακρίσεις όταν αναζητούν βοήθεια και ιατρική περίθαλψη.

Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση για τους Χριστιανούς, οι οποίοι εγκατέλειψαν άλλες θρησκείες, όπως το Ισλάμ και ο Ινδουισμός, οι οποίοι θεωρούνται συχνά μιάσματα και «υπεύθυνοι» για την πανδημία που μαστίζει τον πλανήτη, και διώκονται ή βασανίζονται από εξτρεμιστικές ομάδες. Πολλοί από αυτούς χάνουν τη δουλειά τους, διώκονται από τα σπίτια τους και δεν έχουν πρόσβαση ούτε σε στέγη ούτε σε τροφή.

Μέσα στο εχθρικό αυτό κλίμα έρχεται να προστεθεί μία ακόμα μελανή σελίδα. Στις δύο αυτές χώρες αλλά και σε άλλες (αλλά σε μικρότερο βαθμό) όπου οι Χριστιανοί διώκονται συστηματικά, χιλιάδες πιστοί είναι φυλακισμένοι .
Όπως αναφέρουν παρατηρητήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως το percecution.org υπάρχει διάχυτη ανησυχία καθώς έχει διακοπεί η επικοινωνία με τους οικείους τους, έχουν ανασταλεί τα επισκεπτήρια, ενώ οι ρυθμοί εξάπλωσης του ιού μέσα στις φυλακές μοιάζουν εφιαλτικοί.

Στο Ιράν η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να ανακόψει τον ρυθμό εξάπλωσης του κορωνοϊού διέταξε την αποφυλάκιση περίπου 70.000 ανθρώπων για να ανακοπεί η διασπορά, αφού εξετάστηκαν ότι είναι αρνητικοί και κατέβαλαν εγγύηση.

Πρόκειται για ποινές κάτω των 5 ετών. Με δεδομένο ότι οι Χριστιανοί που έχουν φυλακιστεί για την πίστη της, κατηγορούνται για “απειλή της δημόσιας ασφαλείας”, η πλειοψηφία δεν εντάσσεται σε αυτούς που αποφυλακίστηκαν.
Αξίζει πάντως, να σημειωθεί ότι υπάρχει ελάχιστη πληροφόρηση, καθώς ακόμα και οι οικείοι τους φοβούνται να μιλήσουν.

Το Ιράν είναι στην ένατη (9η) θέση των πιο επικίνδυνων χωρών να πιστεύει κανείς στον Ιησού, σύμφωνα με την opendoorsusa.org.

Σήμερα ζουν στο Ιράν περίπου 800.000 χριστιανοί, μια μικρή μειονότητα σε μια χώρα 82 εκατομμυρίων. Όλοι αυτοί κρατούν μυστική την πίστη της κι αν αποκαλυφθούν βρίσκονται αντιμέτωποι ακόμα και με θανατική ποινή.

Ο Χριστιανισμός θεωρείται δυτική επιρροή και απειλή για την Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν. Αν κάποιος Ιρανός εγκαταλείψει το Ισλάμ μπορεί να τιμωρηθεί με τη θανατική ποινή – αν και είναι πιο πιθανό να φυλακιστεί για «εγκλήματα κατά της εθνικής ασφάλειας».
Μάλιστα, ο Χασάν Νορουζί, εκπρόσωπος της επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής του Ιράν, τόνισε ότι η «διάδοση ψεμάτων» και η έκθεση του κοινωνικού συνόλου σε κίνδυνο, αναφορικά με τον κορωνοϊό, τιμωρείται με φυλάκιση ενός έως τριών χρόνων και μαστίγωση, όπως προβλέπει η Σαρία.

Ανάλογη είναι η κατάσταση και στην Κίνα.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας με ανακοίνωση του κατηγορεί τους Χριστιανούς που προσεύχονται για την εξάλειψη της επιδημίας του κορωνοϊού ότι «θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνική σταθερότητα» και προχωρεί σε συλλήψεις.
Κι ενώ η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με την θανατηφόρα επιδημία, με δεκάδες χιλιάδες κρούσματα φαίνεται ότι οι θρησκευτικές διώξεις παραμένουν κορυφαία προτεραιότητα.


Από τις αρχές Φεβρουαρίου, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις Χριστιανών που προσεύχονταν για τα θύματα το κορωνοϊού, αλλά και αρκετούς που αντάλλασσαν μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μεσούσης της επιδημίας, η κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες για τον έλεγχο και την καταστολή των πιστών, αντί να αγωνιστεί για τον κορωνοϊό. Για το Κομμουνιστικό Κόμμα, η συντήρηση της σταθερότητας έρχεται πάντα πρώτη! » τονίζει στο ένας χριστιανός από την επαρχία Γκουανγκντόνγκ.

Μάλιστα, αρκετοί ιερείς καταγγέλλουν ότι οι συζητήσεις σχετικά με τον ιό στο πλαίσιο χριστιανικών κοινοτήτων συχνά χαρακτηρίζονται ως «αντικυβερνητικές ομιλίες που βλάπτουν την δημόσια ασφάλεια και συνοχή»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων