09/12/2019 09/12/2019 Στο εξαίρετο επιστημονικό δυναμικό της ελληνικής Ομογένειας που δραστηριοποιείται και διαπρέπει στις ΗΠΑ, αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμεριής κ. Ελπιδοφόρος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο Hellenic Diaspora Medical Forum. «Η ιατρική επιστήμη αποτελεί σε ολόκληρη την ιστορία του ανθρώπινου γένους, και στην εποχή μας ακόμη περισσότερο ασφαλώς, μια επιστήμη με σαφή ανθρωπιστικό χαρακτήρα, αφού σκοπεύει στην...
09 Δεκεμβρίου, 2019 - 9:40
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2019 - 9:41

“Εκεί που συναντώνται η ιατρική και η διακονία”

Διαδώστε:
“Εκεί που συναντώνται η ιατρική και η διακονία”

Στο εξαίρετο επιστημονικό δυναμικό της ελληνικής Ομογένειας που δραστηριοποιείται και διαπρέπει στις ΗΠΑ, αναφέρθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αμεριής κ. Ελπιδοφόρος σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο Hellenic Diaspora Medical Forum.

«Η ιατρική επιστήμη αποτελεί σε ολόκληρη την ιστορία του ανθρώπινου γένους, και στην εποχή μας ακόμη περισσότερο ασφαλώς, μια επιστήμη με σαφή ανθρωπιστικό χαρακτήρα, αφού σκοπεύει στην ίαση του ανθρώπου από τις ποικίλες σωματικές και ψυχικές ασθένειες και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του» είπε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής τόνισε ότι η ιατρική επιστήμη «συγκλίνει σε αρκετά σημεία, από άποψη προσφοράς, με όσα και η Εκκλησία πράττει με το δικό της τρόπο, στα πλαίσια της διακονίας του ανθρώπου. Σε αυτό το σημείο συναντώνται η ιατρική επιστήμη και η διακονία της Εκκλησίας».

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και εγώ προσωπικά, θα σταθούμε αρωγοί, όπως και σε κάθε ανάλογη προσπάθεια του ΑΠΘ, για συνεργασία με εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς φορείς στους οποίους διαπρέπει και ανθεί ο ομογενειακός Ελληνισμός. Σας εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες της συναντήσεώς σας» υπογράμμισε στο μήνυμα του ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων