10/07/2021 10/07/2021 Μήνυμα στους κατοίκους του Νιμπορειού Ευβοίας να εκκενώσουν προληπτικά τον τόπο έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κατευθύνοντάς τους προς Μαρμάρι και Κάρυστο λόγω της δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε και απειλεί την περιοχή. Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 14:30 του Σαββάτου και στα Στύρα Ευβοίας, με το πύρινο μέτωπο να γίνεται όλο και πιο απειλητικό. Νωρίτερα...
10 Ιουλίου, 2021 - 17:15
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2021 - 18:38

Εκκενώνεται και το Νιμπορειό Ευβοίας – Καίγονται και τα Στύρα

Διαδώστε:
Εκκενώνεται και το Νιμπορειό Ευβοίας – Καίγονται και τα Στύρα

Μήνυμα στους κατοίκους του Νιμπορειού Ευβοίας να εκκενώσουν προληπτικά τον τόπο έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κατευθύνοντάς τους προς Μαρμάρι και Κάρυστο λόγω της δασικής πυρκαγιάς που ξέσπασε και απειλεί την περιοχή. Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 14:30 του Σαββάτου και στα Στύρα Ευβοίας, με το πύρινο μέτωπο να γίνεται όλο και πιο απειλητικό.

Νωρίτερα (17:00) o δήμαρχος Καρύστου Λευτέρης Ραβιόλος δήλωσε στο evima.gr:

«Η φωτιά είναι σε πλήρη εξέλιξη με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Επιχειρούν επίγειες και ε άριες δυνάμεις ενώ έχει διακοπεί ο δρόμος Στύρα – Νέα Στύρα και η κυκλοφορία διεξάγεται από το Ρεούζι. Το μέτωπο που καίει αυτή την ώρα είναι πολύ μεγάλο ενώ για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε από την Πυροσβεστική το χωριό Νημποριό».

Αυτή τη στιγμή, είναι ακόμα τέσσερα τα μέτωπα που αντιμετωπίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου, όλες σε ξερά χόρτα, με αποτέλεσμα οι πυροσβεστικές δυνάμεις να είναι σε συνεχή κίνηση, προκειμένου να εμποδίσουν την εξάπλωση.

Παράλληλα, η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία σε δρόμους τόσο στην Δυτική Αττική, όσο και στην περιοχή του Βαρνάβα, όπου είναι σε εξέλιξη η άλλη σοβαρή πυρκαγιά στην Αττική. Λόγω της πυρκαγιάς στην δασική έκταση στον Βαρνάβα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Μαραθώνα – Καπανδριτίου, από το ύψος της οδού Αθηνών στην Ρήγα Φεραίου (Λεωφόρο Βαρνάβα), από την οδό Μιλτιάδη Μαντά, ρεύμα προς Βαρνάβα, στην οδό 25ης Μαρτίου και Νήσου Σερίφου, ρεύμα προς Βαρνάβα και στην Ανωνυμη Οδό από το ύψος του χωριού Βόθωνα, ρεύμα προς Γραμματικό.

Στην Δυτική Αττική, εκτός από το Πάτημα της Ελευσίνας, πυρκαγιές είναι σε εξέλιξη στον δρόμο για Δερβενοχώρια στην περιοχή της Μαγούλας, στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ και Τροίας στον Ασπρόπυργο και στην περιοχή Ρουπάκι, επίσης στον Ασπρόπυργο.

Σέ όλες αυτές τις πυρκαγιές στην Ελευσίνα και στον Ασπρόπυργο, επιχειρούν συνολικά 56 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ.

Λόγω των πυρκαγιών αυτών η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία στην λεωφόρο Ζωοδόχου Πηγής στον Ασπρόπυργο, από το ύψος της λεωφόρου ΝΑΤΟ και από το ύψος του εργοστασίου Παπαστράτος, καθώς και στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας – Δερβενοχωρίων από το ύψος του εργοστασίου Κανάκη.

ΓΓΠΠ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) αύριο για πέντε περιφέρειες της χώρας

www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Φωτογραφίες για Στύρα: Σπύρος Σιμόπουλος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων