03/07/2021 03/07/2021 Ο Δήμαρχος Αργοστολίου έλαβε την απόφαση για την οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών (όλου του πληθυσμού), που βρίσκεται στις περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας τους από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς. Τα πύρινα μέτωπα γύρω από τα χωριά Καπανδρίτι και Αγία Ειρήνη στην Κεφαλονιά καίνε ακόμα, με τις...
03 Ιουλίου, 2021 - 21:34
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2021 - 22:08

Εκκενώνονται κι άλλα χωριά στην Κεφαλονιά

Διαδώστε:
Εκκενώνονται κι άλλα χωριά στην Κεφαλονιά

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου έλαβε την απόφαση για την οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών (όλου του πληθυσμού), που βρίσκεται στις περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας τους από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς.

Τα πύρινα μέτωπα γύρω από τα χωριά Καπανδρίτι και Αγία Ειρήνη στην Κεφαλονιά καίνε ακόμα, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν αγώνα για να μείνουν οι φλόγες μακριά από τα σπίτια των χωριών.

Οι δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς, καθώς σκοτείνιασε και δεν μπορούν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα. Συγκεκριμένα, μετέβησαν με αεροσκάφος της Πολιτικής Προστασίας 25 πυροσβέστες από την 1η ΕΜΑΚ, ενώ άλλοι 16, με οκτώ οχήματα, μετέβησαν ακτοπλοϊκώς από την Κυλλήνη. Συνολικά, επιχειρούν 106 πυροσβέστες με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 27 οχήματα και από αέρος επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Η απόφαση:

Ο Δήμαρχος Aργοστολίου

Έχοντας υπόψη:

Τις διατάξεις του άρθρου 58 και την παρ.1 του άρθρου 282, του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ 87 Α΄) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης».
Τις διατάξεις των άρθρων 1 και 13 του Ν. 3013/02 «Περί αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας και λοιπές διατάξεις» (ΦΕΚ102, Α΄)
Την αριθ. 1299/2003 (ΦΕΚ 423 B’ / 10-04-2003) Απόφαση Υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης με θέμα: Έγκριση του από 7-4-03 Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας με τη συνθηματική λέξη «Ξενοκράτης».
Το αριθ. 3515/28-6-2013 3η Έκδοση του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξ αιτίας Δασικών Πυρκαγιών, στα πλαίσια του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής προστασίας με τη συνθηματική λέξη «Ξενοκράτης».
Το αριθ 2934/06-05-2015 (ΑΔΑ:6ΛΗ8465ΦΘΕ-ΝΜΙ) έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας με θέμα: “Κατευθυντήριες οδηγίες για την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξ αιτίας δασικών πυρκαγιών”.
Το Ειδικό Σχέδιο Δράσης για την οργανωμένη απομάκρυνση πολιτών για λόγους προστασίας από εξελισσόμενη ή επικείμενη καταστροφή εξ αιτίας δασικών πυρκαγιών, του Δήμου Αργοστολίου όπως μέχρι σήμερα έχει εγκριθεί και ισχύει.
Την προφορική εισήγηση του Επικεφαλής Αξιωματικού του Πυροσβεστικού Έργου κ. Ψαρρού Κωνσταντίνου για την ανάγκη υλοποίησης της Ο.Α.Π., στις περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα.

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε

την οργανωμένη απομάκρυνση όλου του πληθυσμού που βρίσκεται στις περιοχές Μαρκόπουλο, Κρεμμύδι και Πάστρα για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται σε αυτήν από την εκδήλωση της πολύ επικίνδυνης δασικής πυρκαγιάς.

Ο Δήμαρχος Αργοστολίου

Θεόφιλος Μιχαλάτος

Κοιν/ση:

Πυροσβεστική Υπηρεσία Αργοστολίου
Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας
ΕΚΑΒ
Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας
Π.Ε. Κεφαλληνίας
Τμήμα Πολιτικής Προστασίας
Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών
Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών
Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών
Διεύθυνση Καθαριότητας
Αυτοτελές Τμ. Πρόνοιας, Κοιν. Προστασίας
Α/Δήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Ελειού- Πρόννων

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων