28/02/2022 28/02/2022 Σε αποχή από οποιαδήποτε περαιτέρω εχθροπραξία και σε απόσυρση όπλων και στρατευμάτων από κυρίαρχα εδάφη προτρέπει με ανακοίνωσή της η Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους για την αποκλιμάκωση και εν τέλει την  αποκατάσταση της ειρήνης. Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Οι πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις και η επιθετικότητα κατά...
28 Φεβρουαρίου, 2022 - 21:56

Έκκληση για ειρήνη από τη Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ

Διαδώστε:
Έκκληση για ειρήνη από τη Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ

Σε αποχή από οποιαδήποτε περαιτέρω εχθροπραξία και σε απόσυρση όπλων και στρατευμάτων από κυρίαρχα εδάφη προτρέπει με ανακοίνωσή της η Συνέλευση των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους για την αποκλιμάκωση και εν τέλει την  αποκατάσταση της ειρήνης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Οι πρόσφατες γεωπολιτικές εξελίξεις και η επιθετικότητα κατά της Ουκρανίας θα φέρουν αναπόφευκτα βάσανα και θάνατο σε αθώα παιδιά, γυναίκες και άνδρες της χώρας, που είναι – τόσοι πολλοί από αυτούς – αδέρφια και αδελφές μας στην Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη.

Ως Ιεράρχες της Συνέλευσης των Κανονικών Ορθοδόξων Επισκόπων των ΗΠΑ, αναπέμπουμε με θέρμη και επειγόντως τις προσευχές μας για όλο τον λαό της Ουκρανίας, παρακαλώντας τον Θεό να αποκατασταθεί η ειρήνη και η δικαιοσύνη σύμφωνα με το πνεύμα του Ευαγγελίου που αντικατοπτρίζεται στα λόγια του Αγίου Αποστόλου Παύλου: οὐτὸς γάρ ἐστιν ἡ εἰρήνη ἡμῶν, ὁ ποιήσας τὰ ἀμφότερα ἓν καὶ τὸ μεσότοιχον τοῦ φραγμοῦ λύσας (Προς Εφεσίους 2:14 – Διότι αυτός είναι η ειρήνη όλων μας, ο οποίος τον Ιουδαϊσμόν και τον Εθνισμόν, τα δύο αυτά τα έκαμεν ένα, εκρήμνισε και διέλυσε το μεσότοιχον του Νομου, που σαν ανυπέρβλητος φραγμός εχώριζε τους δύο λαούς).

Καθώς προετοιμαζόμαστε για να εισέλθουμε στην περίοδο της προσευχής της Αγίας και Μεγάλης Σαρακοστής, σε μια εποχή ταπείνωσης και μετάνοιας, προτρέπουμε θερμά και ειλικρινά την αλλαγή της καρδίας, καλώντας όλα τα μέρη και όλους τους ανθρώπους να απέχουν από περαιτέρω επιθετικότητα, να αποσύρουν όλα τα όπλα και στρατεύματα από κυρίαρχα εδάφη και αντ’ αυτού να επιδιώξουν την αποκλιμάκωση και την αποκατάσταση της ειρήνης μέσω του διαλόγου και του αμοιβαίου σεβασμού».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων