22/02/2019 22/02/2019 Οι αρχιερείς της περιοχής της Πολτάβα στην Ουκρανία έκαναν έκκληση στις αρχές να τερματιστεί η ανάμειξη των αρχών στις εκκλησιαστικές υποθέσεις. Στην ιστοσελίδα των τοπικών αρχών της πόλης Πολτάβα στην Ουκρανία δημοσιεύτηκε η νομοθετική ερμηνεία σχετικά με τη μετάβαση των θρησκευτικών ενοριών στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, η οποία, όπως δηλώνουν ο Μητροπολίτης Πολτάβα και...
22 Φεβρουαρίου, 2019 - 11:57
Τελευταία ενημέρωση: 22/02/2019 - 12:14

Έκκληση να μην αναμειγνύονται οι αρχές στα εκκλησιαστικά  θέματα

Διαδώστε:
Έκκληση να μην αναμειγνύονται οι αρχές στα εκκλησιαστικά  θέματα

Οι αρχιερείς της περιοχής της Πολτάβα στην Ουκρανία έκαναν έκκληση στις αρχές να τερματιστεί η ανάμειξη των αρχών στις εκκλησιαστικές υποθέσεις.

Στην ιστοσελίδα των τοπικών αρχών της πόλης Πολτάβα στην Ουκρανία δημοσιεύτηκε η νομοθετική ερμηνεία σχετικά με τη μετάβαση των θρησκευτικών ενοριών στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας, η οποία, όπως δηλώνουν ο Μητροπολίτης Πολτάβα και Μίργκοροντ κ. Φίλιππος και ο Αρχιεπίσκοπος Κρεμεντσούγκ και Λουμπέν κ. ΝΙκόλαος, είναι βίαιη παράβαση της ισχύουσας νομοθεσίας της Ουκρανίας.

Οι αρχιερείς εξήγησαν την θέση τους , λέγοντας ότι μόνο η συνέλευση της ενορίας μπορεί να πάρει μια τέτοια απόφαση και όχι οι κρατικές αρχές. Στη συνέλευση πρέπει να μετέχουν τα μέλη της ενορίας και όχι άλλοι άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με την τοπική εκκλησιαστική κοινότητα. Επίσης τονίστηκε ότι σε μερικές περιοχές της Πολτάβα οι αρχές ασκούν βίαιη πίεση στους πιστούς για να περάσουν στην Ορθόδξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων