29/08/2020 29/08/2020 Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικό με το θέμα των μέτρων προστασίας στους Ιερούς Ναούς και αναφέρει χαρακτηριστικά:  “Ταπεινά πιστεύουμε πως στη ζωή του κάθε ανθρώπου η Χάρις του Αγίου Θεού είναι εκείνη που κατευθύνει τα πάντα αλλά ταυτόχρονα ο άνθρωπος πλάστηκε από το Δημιουργό Θεό αυτεξούσιος και ελεύθερος να ενεργεί και να...
29 Αυγούστου, 2020 - 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2020 - 17:17

Ι.Σ.Κ.Ε: “Έκκληση να κρατήσουμε όλοι μία στάση”

Διαδώστε:
Ι.Σ.Κ.Ε: “Έκκληση να κρατήσουμε όλοι μία στάση”

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικό με το θέμα των μέτρων προστασίας στους Ιερούς Ναούς και αναφέρει χαρακτηριστικά:  “Ταπεινά πιστεύουμε πως στη ζωή του κάθε ανθρώπου η Χάρις του Αγίου Θεού είναι εκείνη που κατευθύνει τα πάντα αλλά ταυτόχρονα ο άνθρωπος πλάστηκε από το Δημιουργό Θεό αυτεξούσιος και ελεύθερος να ενεργεί και να αποφασίζει για τα αυτόνοητα της ζωής του όπως π.χ. είναι η διαφύλαξη της υγείας του. Εκεί που η ανθρώπινη δύναμη αδυνατεί να ενεργήσει έρχεται η Παντοδυναμία του Θεού”. 

Ενώ ταυτόχρονα απευθύνει έκκληση “να παραμείνουμε ενωμένοι και να κρατήσουμε όλοι μία στάση, μία θέση, μία ομοιομορφία προς τις αποφάσεις της Εκκλησίας μας όσον αφορά τα μέτρα προστασίας”.

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου: 

Ο Ιερός Σύνδεσμος Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε.) από την πρώτη στιγμή της εμφανίσεως της νόσου Covid -19 και της λήψεως μέτρων προστασίας τόσο εκ μέρους της Πολιτείας όσο και της Εκκλησίας για το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου που είναι η υγεία (ψυχής και σώματος) θεώρησε αυτονόητη τη φροντίδα και την προστασία του κάθε ανθρώπου εκ μέρους των κληρικών, φροντίδα και προστασία για την οποία κάθε κληρικός νυχθημερόν προσεύχεται και επιμελείται μέσα από την πνευματική και ποιμαντική του διακονία. Αλλωστε ο στόχος και ο σκοπός κάθε Ιερωμένου εκφράζεται μέσα από το αγιογραφικό χωρίο “ο ποιμήν ο καλός την ψυχήν αυτού τίθησιν υπέρ των προβάτων” (Ιω.10,11).

Έχοντας συναίσθηση της Ιεράς Αποστολής και Διακονίας ως Διοικητικό Συμβούλιο που εκπροσωπεί το σύνολο των Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας μας, εκφράσαμε τις απόψεις μας, τις προτάσεις μας, τους προβληματισμούς και τις ενστάσεις μας τόσο στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας όσο και προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είναι γνωστό επίσης πως ο Ι.Σ.Κ.Ε. γι’ αυτές τις παρεμβάσεις δέχθηκε από πολλές πλευρές δριμύτατη κριτική. Παρόλα αυτά από την πρώτη ημέρα πειθαρχήσαμε στις υποδείξεις, των αρμοδίων για την νόσο του Covid -19 επιστημόνων, ιατρών, λοιμοξιολόγων κ.λ.π. και με τις εντολές της Κυβερνήσεως και της Ιεράς Συνόδου, όσο δύσκολες, επώδυνες και πρωτόγνωρες κι αν ήταν για το σύνολο των πιστών κληρικών και λαϊκών. Πάνω από όλα βάλαμε τον άνθρωπο τον κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν  Θεού πλασμένο και την Εκκλησία του Χριστού μας.

Μ’ αυτήν την υπεύθυνη στάση στις εντολές της Πολιτείας και της Ιεράς Συνόδου αποδείξαμε και αποδεικνύουμε για μία ακόμη φορά προς την ενορχηστρωμένη και οργανωμένη αθεΐα και προς πάσα κατεύθυνση ότι ο Θεανθρώπινος Οργανισμός που λέγεται Εκκλησία του Χριστού σέβεται όσο κανένας άλλος θεσμός τον άνθρωπο και μπορεί να τηρήσει κάθε μέτρο για την προστασία του. Μ’ αυτή μας την στάση αποδείξαμε και αποδεικνύουμε ότι η Εκκλησία μας απαρτίζεται από υπεύθυνα πρόσωπα που γνωρίζουν την αποστολή τους και καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, παρά τα ανθρώπινα λάθη και τις αδυναμίες τους, για την προστασία και την ασφάλεια του κάθε ανθρώπου.

Γι΄ αυτό σήμερα κάνουμε έκκληση προς όλους τους εν Χριστώ αδελφούς μας, να παραμείνουμε ενωμένοι και να κρατήσουμε όλοι μία στάση, μία θέση, μία ομοιομορφία προς τις αποφάσεις της Εκκλησίας μας όσον αφορά τα μέτρα προστασίας, γιατί με  την ανομοιομορφία και την διαφορετική στάση μας διχάζουμε τον λαό του Θεού και άθελα μας τον οδηγούμε σε εσφαλμένες θέσεις και απόψεις  όπως π.χ. ότι, αυτός που τηρεί τα μέτρα είναι ολιγόπιστος και αυτός που δεν τα τηρεί είναι πιστός. Γι’ αυτές τις απόψεις νομίζουμε ότι απάντησαν κατάλληλα και θεολογικότατα διακεκριμένοι κληρικοί και λαϊκοί. Ταπεινά πιστεύουμε πως στη ζωή του κάθε ανθρώπου η Χάρις του Αγίου Θεού είναι εκείνη που κατευθύνει τα πάντα αλλά ταυτόχρονα ο άνθρωπος πλάστηκε από το Δημιουργό Θεό αυτεξούσιος και ελεύθερος να ενεργεί και να αποφασίζει για τα αυτόνοητα της ζωής του όπως π.χ. είναι η διαφύλαξη της υγείας του. Εκεί που η ανθρώπινη δύναμη αδυνατεί να ενεργήσει έρχεται η Παντοδυναμία του Θεού «και τα αδύνατα παρά ανθρώποις δυνατά παρά τω Θεώ εστιν» (Λουκ. ιη΄ 27).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων