12/05/2021 12/05/2021 Έκκληση να σταματήσουν τα βίαια επεισόδια που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες τόσο στα Ιεροσόλυμα όσο και στη Γάζα απευθύνουν με παρεμβάσεις τους τόσο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος όσο και το υπουργείο Εξωτερικών. Την ίδια ώρα Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ,  Μπενιαμίν Νετανιάχου, επέβαλε σήμερα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πόλη Λοντ (κεντρικά), θέατρο τις τελευταίες ώρες...
12 Μαΐου, 2021 - 8:44
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2021 - 8:50

Έκκληση να σταματήσει η βία σε Ιερουσαλήμ και Γάζα

Διαδώστε:
Έκκληση να σταματήσει η βία σε Ιερουσαλήμ και Γάζα

Έκκληση να σταματήσουν τα βίαια επεισόδια που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες τόσο στα Ιεροσόλυμα όσο και στη Γάζα απευθύνουν με παρεμβάσεις τους τόσο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος όσο και το υπουργείο Εξωτερικών. Την ίδια ώρα Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ,  Μπενιαμίν Νετανιάχου, επέβαλε σήμερα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πόλη Λοντ (κεντρικά), θέατρο τις τελευταίες ώρες «ταραχών» στις οποίες ενεπλάκησαν μέλη της αραβικής μειονότητας, σύμφωνα με την αστυνομία. Διπλωματικές πηγές αναφέρουν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως θα πραγματοποιηθεί νέα έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων καταδικάζει την βία στην Αγία Πόλη

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο Μακαριώτατος καταδικάζει την βία εις βάρος αμάχων στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ιδιαίτερα στο τέμενος Αλ-Άκσα και στην συνοικία Σεΐχ Τζάρα. Επίσης, προσθέτει ότι η βία γεννά βία και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει νικητής, αντιθέτως όλοι χάνουν, τονίζοντας το αποκλειστικό δικαίωμα των Μουσουλμάνων στο τέμενος Αλ-Άκσα.

Παράλληλα, αναφέρεται στα «αδικαιολόγητα» – όπως τα χαρακτηρίζει – μέτρα που εφαρμόστηκαν το Μεγάλο Σάββατο κατά την τελετή του Αγίου Φωτός με την τοποθέτηση φραγμάτων μπροστά από τους πιστούς, τα οποία οδήγησαν – όπως σημειώνει – σε ένταση και διατάραξαν την εορταστική ατμόσφαιρα.

«Οι θρησκείες συνυπάρχουν μεταξύ τους βάσει των μηνυμάτων των προφητών, της δικαιοσύνης, του αμοιβαίου σεβασμού και της αδελφικής αγάπης», υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Σε άμεσο τερματισμό της βίας καλεί η Ελλάδα

Η κλιμάκωση της βίας τόσο στα Ιεροσόλυμα όσο και στην Γάζα θα πρέπει να σταματήσει, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών .

Υπογραμμίζει πως η Ελλάδα εκφράζει την έντονη ανησυχία της για τις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις εναντίον αμάχου πληθυσμού στο Ισραήλ, οι οποίες είναι καταδικαστέες και καλεί για τον άμεσο τερματισμό τους.

«Παράλληλα, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, υπογραμμίζουμε εκ νέου την ανάγκη όπως όλες οι πλευρές προβούν σε ενέργειες που θα οδηγήσουν σε άμεση αποκλιμάκωση. Επίσης θα πρέπει να καταβληθούν ενέργειες για την αποφυγή περαιτέρω θυμάτων μεταξύ του άμαχου πληθυσμού.

Η Ελλάδα, όπως έχει τονίσει και στο παρελθόν αναφορικά με την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή, υπογραμμίζει ότι η επίλυση της διένεξης μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στη βάση της λύσης των δύο κρατών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για τη συνολική ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή» αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Κατάσταση «εκτάκτου ανάγκης» στη Λοντ

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ,  Μπενιαμίν Νετανιάχου, επέβαλε σήμερα κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην πόλη Λοντ (κεντρικά), θέατρο τις τελευταίες ώρες «ταραχών» στις οποίες ενεπλάκησαν μέλη της αραβικής μειονότητας, σύμφωνα με την αστυνομία. Σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του, ο ισραηλινός πρωθυπουργός διευκρίνισε πως έδωσε πράσινο φως για να κηρυχθεί «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στη Λοντ, όπου η ισραηλινή αστυνομία έκανε λόγο για «ταραχές» από μέλη της αραβικής μειονότητας μετά τον βίαιο θάνατο ισραηλινού Άραβα την προηγουμένη, για τον οποίο συνελήφθη Εβραίος, κάτοικος της πόλης, που θεωρείται ο βασικός ύποπτος.

Ένας άνδρας κι ένα κορίτσι σκοτώθηκαν σήμερα στην ισραηλινή πόλη Λοντ καθώς επέβαιναν σε αυτοκίνητο που χτυπήθηκε από ρουκέτα η οποία εκτοξεύθηκε από τη Λωρίδα της Γάζας, ενημέρωσε η αστυνομία. Το κορίτσι, η ηλικία του οποίου δεν δημοσιοποιήθηκε, σκοτώθηκε ακαριαία, ενώ ο άνδρας περίπου σαράντα ετών κηρύχθηκε νεκρός στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία δεν διευκρίνισε αν τα δύο θύματα ήταν γονιός και κόρη.

Οι νέοι θάνατοι αυξάνουν σε πέντε τον αριθμό των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ εξαιτίας των ρουκετών που εκτοξεύουν από το βράδυ της Δευτέρας ένοπλες παλαιστινιακές οργανώσεις στη Λωρίδα της Γάζας.

Νέα έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα πραγματοποιήσει σήμερα, Τετάρτη, νέα έκτακτη συνεδρίαση για τη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων, τη δεύτερη συνεδρίαση μέσα σε τρεις ημέρες, έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.

Η νέα συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί έπειτα από πρωτοβουλία της Τυνησίας, της Νορβηγίας και της Κίνας.

Η πρώτη συνεδρίαση τη Δευτέρα, την οποία είχε ζητήσει η Τύνιδα, έληξε χωρίς να εκδοθεί καμιά κοινή δήλωση από το Συμβούλιο λόγω των επιφυλάξεων που είχαν εκφράσει οι Ηνωμένες Πολιτείες για την έγκριση ενός κειμένου “σε αυτό το στάδιο”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων