14/01/2022 14/01/2022 Να καταδικάσει τις παρακρατικές τρομοκρατικές ενέργειες στο Ισραήλ που απειλούν τους χριστιανούς, ανεξαρτήτως δόγματος, με εκτοπισμό από τα Ιεροσόλυμα -όπως δραματικά επισημαίνουν οι προκαθήμενοι των Εκκλησιών στην Αγία Γη- και να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της, καλούν τη διεθνή κοινότητα ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος...
14 Ιανουαρίου, 2022 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 14/01/2022 - 15:11

Έκκληση της ΔΣΟ για τους Χριστιανούς των Ιεροσολύμων

Διαδώστε:
Έκκληση της ΔΣΟ για τους Χριστιανούς των Ιεροσολύμων

Να καταδικάσει τις παρακρατικές τρομοκρατικές ενέργειες στο Ισραήλ που απειλούν τους χριστιανούς, ανεξαρτήτως δόγματος, με εκτοπισμό από τα Ιεροσόλυμα -όπως δραματικά επισημαίνουν οι προκαθήμενοι των Εκκλησιών στην Αγία Γη- και να δείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη της, καλούν τη διεθνή κοινότητα ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), μέλος της Βουλής των Ελλήνων, δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος και ο Πρόεδρος της Γ.Σ. της ΔΣΟ, μέλος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας, κ. Σεργκέι Γκαβρίλοφ.

Η δήλωση-έκκληση της ηγεσίας της ΔΣΟ εστάλη στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες, την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας κ. Ζοζέπ Μπορέλ, τον πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Ναφτάλι Μπένετ, τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β΄ και τους επικεφαλής του ευρωκοινοβουλίου, της Κνεσέτ και του κοινοβουλίου της Ιορδανίας. Η δήλωση-έκκληση εστάλη, επίσης, στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών, ενώ κοινοποιήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, τα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία Αλεξανδρείας, Αντιόχειας και Ιεροσολύμων, τις αυτοκέφαλες ορθόδοξες εκκλησίες και το Βατικανό.

Στη δήλωση-έκκληση αναφέρονται τα εξής:

«Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) εκφράζει την ανησυχία και την αντίθεσή της σε κάθε μορφής απόπειρα διατάραξης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Παλαιφάτου Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Ιερή Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Δηλώνουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στην αγωνία του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης Θεόφιλου Γ΄, όπως και των άλλων Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ, για την απειλή εκτοπισμού σύμπασας της χριστιανικής κοινότητας της Ιερής Πόλεως.

Θεωρούμε ότι οι έκνομες και τρομοκρατικής φύσεως ενέργειες εξτρεμιστικών παρακρατικών ομάδων στο Ισραήλ εναντίον των χριστιανών εντάσσονται στην περαιτέρω εκδίωξη του χριστιανικού στοιχείου από την Αγία Γη αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, το οποίο ήδη έχει συρρικνωθεί λόγω της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας, του φανατισμού και των διακρίσεων εναντίον του.

Υποστηρίζουμε ότι το απαραβίαστο του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην Πόλη της Ιερουσαλήμ αποτελεί κομβικό στοιχείο για την εδραίωση της ειρήνης στην περιοχή.

Η ΔΣΟ καλεί την διεθνή κοινότητα να στρέψει το βλέμμα και να σταθεί αλληλέγγυα στη δοκιμασία που υφίσταται το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και οι άλλες χριστιανικές Εκκλησίες από τους εξτρεμιστικούς κύκλους.

Η ΔΣΟ καλεί τις αρχές του Ισραήλ να προστατεύσουν τον πληθυσμό της Ιερουσαλήμ, αλλά και όλου του Ισραήλ, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, από την δράση των εξτρεμιστικών κύκλων.

Τέλος, η ΔΣΟ καλεί τους συναδέλφους βουλευτές των νομοθετικών σωμάτων της περιοχής να συμβάλουν με κάθε πρόσφορο μέσο στην εξασφάλιση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και των λοιπών χριστιανικών Εκκλησιών».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων