14/03/2021 14/03/2021 Σε Κυριακάτικο εκκλησιασμό, που έλαβε χώρα σε τέντες και σκηνές, συμμετείχαν οι κάτοικοι του Δαμασίου και του Μεσοχωρίου Θεσσαλίας σήμερα, Κυριακή της Τυρινής 14 Μαρτίου 2021. Στο Μεσοχώρι μάλιστα της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Χαρίτων, που κήρυξε τον θέιο λόγο τονίζοντας ότι η Θεία Λειτουργία είναι αυτή που δίνει τη δύναμη...
14 Μαρτίου, 2021 - 16:31
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2021 - 17:47

Εκκλησιασμός σε σκηνές και τέντες το πρωί σε Δαμάσι και Μεσοχώρι – Νέος μετασεισμός στην Ελασσόνα

Διαδώστε:
Εκκλησιασμός σε σκηνές και τέντες το πρωί σε Δαμάσι και Μεσοχώρι – Νέος μετασεισμός στην Ελασσόνα

Σε Κυριακάτικο εκκλησιασμό, που έλαβε χώρα σε τέντες και σκηνές, συμμετείχαν οι κάτοικοι του Δαμασίου και του Μεσοχωρίου Θεσσαλίας σήμερα, Κυριακή της Τυρινής 14 Μαρτίου 2021. Στο Μεσοχώρι μάλιστα της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελασσόνας κ. Χαρίτων, που κήρυξε τον θέιο λόγο τονίζοντας ότι η Θεία Λειτουργία είναι αυτή που δίνει τη δύναμη στον άνθρωπο να συνεχίζει.

Εκκλησιασμός έγινε τόσο δίπλα στον Άγιο Δημήτριο, την εκκλησία κόσμημα που λαβώθηκε στο Μεσοχώρι, όσο και στον καταυλισμό του γηπέδου στο Δαμάσι, σημεία δηλαδή που στήθηκαν ανάλογες τέντες και σκηνές για το λόγο αυτό.

Δείτε εικόνες και βίντεο από την λειτουργία και τον λόγο του Σεβασμιωτάτου κ. Χαρίτωνα:

Την ίδια ώρα στον Iερό Nαό Aγίου Γεωργίου Tυρνάβου, του οποίου ο τρούλος κόπηκε από τους πρόσφατους σεισμούς, μετέβη και λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην αρχή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, η οποία είναι η πιο πνευματική περίοδος του έτους. Σημείωσε πως το Ευαγγέλιο ξεκινά με μήνυμα συγχωρήσεως για να συνεχίσει με μήνυμα αλληλοβοήθειας και μυστικού ασκητικού αγώνος.

Tόνισε δε ότι, αυτά είναι τα στοιχεία που πρέπει να μας χαρακτηρίζουν στην προσπάθειά να ξαναχτιστεί η πόλη. Eνότητα, Αλληλοβοήθεια και Μυστικότητα σε ότι καλό κάνουμε για να δει ο Πατέρας μας ο επουράνιος και να μας ανταποδώσει στα φανερά.

O Σεβασμιώτατος επαίνεσε τη διάθεση της ενορίας να αποκαταστήσει γρήγορα τις ζημιές από τους σεισμούς, κάτι που φάνηκε με την τοποθέτηση ειδικής επιστηρικτικής σκαλωσιάς, η οποία συγκρατεί τον κομμένο τρούλο του ναού έτσι ώστε να αποφευχθούν οι κίνδυνοι κατάρρευσης και τραυματισμού.

Στο μεταξύ, ακόμα ένας μετασεισμός χτύπησε την Ελασσόνα σήμερα, Κυριακή, το μεσημέρι, αυτή τη φορά μεγέθους 3 Ρίχτερ.

Ακόμα, ο Λαρισαίος πολιτικός Χρήστος Κέλλας βρήκε σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελασσώνας κ. Χαρίτωνα και αναφέρθηκε στην πολύτιμη συνδρομή της εκκλησίας στους σεισμόπληκτους σε πρόσφατη επίσκεψή του, στο Δαμάσι.

Ο κ. Κέλλας ευχαρίστησε δια ζώσης τον Σεβασμιώτατο κ. Χαρίτωνα για την παρουσία του όλες αυτές τις ημέρες στο πλευρό του κόσμου, ενώ τον συνεχάρη και για την πρωτοβουλία του να τελέσει θεία λειτουργία σε σκηνή στο δοκιμαζόμενο Δαμάσι.

«Μόνο καλά λόγια ακούω για σας, Σεβασμιώτατε», ανέφερε ο Χρήστος Κέλλας ενώ συμφώνησε με τον Μητροπολίτη Ελασσόνας να βρίσκονται σε διαρκή επαφή και συνεργασία, προκειμένου να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους να ξεπεράσουν γρήγορα τη δοκιμασία.

 

 

Φωτ. larissanet.gr//Λεωνίδας Τζέκας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων